ТЕМА

Шавка Жванії

03 октября 2007 | 10:13

До редакції "Вечірнього Києва" звернулися мешканці кількох будинків, розташованих на вулицях Б. Хмельницького та М. Коцюбинського, повідомивши, що їх не перший день турбує скажений лай собаки. За їхніми здогадками, це величезний собацюра Давида Жванії, резиденція якого міститься поблизу, на вул. Б. Хмельницького.


Тож кореспондент «Вечірки» разом із фотографом вирушили на пошуки голодного собаки олігарха. Власне, довго шукати не довелося: чималого розміру апартаменти пана Жванії не помітити просто неможливо.  По сусідству з ним розташовано французький ліцей імені Анни Київської, співробітники якого розповіли кореспондентам «Вечірки», що олігарха часто не буває вдома по три-п’ять днів, протягом яких його пес сидить голодний, через що постійно скиглить чи виє. «Ми його час від часу підгодовуємо».  
Image Інформацію щодо собаки нам підтвердив і охоронець автопаркінгу, розташованого ледь не під стінами володінь олігарха, повідомивши, що собака на території резиденції дійсно є: «У всякому випадку, точно була.
Однак туди вас аж ніяк не впустять – подивіться, яка там свита», – попередив нас він.  Кореспонденти «Вечірки» вирішили не дертися безпосередньо на територію, а спочатку придивитися, так би мовити, «з боку». Ми не підходили до воріт ближче ніж на 30-40 метрів. Більше того, ми весь час перебували на території церковного пам’ятника, якого резиденція пана Жванії точно сягати не може.  Проте, тільки-но охоронці побачили камеру, вони миттєво підбігли і категорично заявили, що ми не маємо права фотографувати будівлю. Потім один з них почав у хамській формі вимагати від нас пояснень, що саме ми тут робимо. Він також почав погрожувати нам розбірками «з керівництвом прес-служби Жванії» (яке, до слова, вже понад місяць відмовляється надати нам коментарі щодо незаконних забудов у центрі міста, що їх патронує олігарх), яке ми начебто були зобов’язані повідомити про зйомку, після чого попросив забиратися геть з прилеглої території.  

При цьому на представників охорони резиденції не діяли ані переконання з боку представників преси з приводу того, що вони грубо порушують діюче законодавство України, перешкоджаючи роботі журналістів, ані телефонна розмова з головним редактором «Вечірки», який, на їхню ж вимогу, пояснив, навіщо журналісти прибули до резиденції.

Невдовзі з резиденції олігарха вийшов чоловік, який почав вимагати у нас посвідчення представників преси. Після ознайомлення він забрав посвідчення, аби, як він сказав, зробити ксерокопії. Коли фотограф «Вечірки» спробував сфотографувати діючих осіб, його в брутальній формі попередили про те, що відберуть фотокамеру і відвезуть розбиратися в інше місце.

Тож кореспондентам «Вечірки» довелося викликати міліцію і писати заяву про перешкоджання професійній діяльності.

Уся вищенаведена ситуація, пов’язана зі знущанням над твариною, дала можливість політологам зробити деякі узагальнення. «Якщо судити по тому, як він поводиться із власною домашньою твариною, то можна з абсолютною впевненістю зробити висновок: аналогічним чином він поводиться й зі своїми політичними підопічними», – заявив експерт Асоціації політологів України Сергій Фролов.

 Таким чином, вважає пан Фролов, голова «Народної самооборони» Юрій Луценко може у будь-який момент залишитися без фінансового «корму».   

За його словами, проведення такої паралелі є цілком доречним у даному випадку: будь-яка людина в однакових ситуаціях майже завжди поводиться відповідно однаково, навіть над цим не замислюючись. «З політичної ж точки зору, Юрій Луценко наразі повністю залежить від Давида Жванії у фінансовому питанні. Тому у разі виникнення такої ситуації, що великодушний «гаманець» кудись зникне – наприклад, поїде за кордон, як завжди, – то Луценко одразу ж залишиться «на голодному пайку», – вважає Сергій Фролов. За його словами, це, в свою чергу, одразу призведе до того, що лідер НУ-НС просто миттєво зникне з політичної арени. Політолог пояснює це тим, що Юрій Луценко не володіє тактикою ведення політичної боротьби самостійно, тим паче – без значних фінансових ресурсів. «Ця людина сама по собі не несе жодної ідеології, всі риси – в наявності», – додав пан Фролов.

Він також прокоментував нещодавню заяву Юрія Луценка 5 каналу під час інтерв’ю 10 вересня, коли той заявив, що начебто нічого не знає про грошові внески Жванії до виборчого фонду «Народної самооборони», повідомивши, що наразі олігарх є «рядовим кандидатом в депутати від нашого блоку, і про його фінансові вливання мені невідомо». За словами Сергія Фролова, саме таким чином Юрій Луценко і намагається підкреслити свою фінансову незалежність та політичну самостійність, передчуваючи, що пан Жванія перестане його «годувати». «Звісно, що ніхто не хоче опинитися на місці голодного собаки Жванії», – зауважив Сергій Фролов.

 А от політолог Центру соціологічних досліджень Тарас Глущенко має іншу думку. Коментуючи учорашню заяву пана Фролова, він повідомив, що його порівняння Юрія Луценка із собакою Давида Жванії є невірним. «Наскільки нам відомо, собака пана Жванії – жіночого роду. І якщо переводити всю ситуацію у політичне русло, то тоді домашнього улюбленця звати Юля», – зазначив Глущенко. За його словами, по-справжньому «годується» з рук олігарха ніхто інший, як Юлія Тимошенко, яку Давид Жванія негласно фінансує, забезпечуючи собі таким чином захист на випадок виникнення «непередбачуваного розвитку подій на політичній арені».

На думку Тараса Глущенка, у цьому разі колишньому нардепу необхідно обзавестися ще й «улюбленцем» серед лідерів «блакитного» крила політичних сил: «Тоді йому не доведеться хвилюватися взагалі, оскільки «підопічні захищатимуть одне одного», – вважає пан Глущенко.

 А от експерт Українського центру політології Віктор Стригаль, в свою чергу, не погоджується із жодним із зазначених стверджень. Він заявив, що собаку Давида Жванії взагалі звати Клер. «Він так назвав її, аби додати собі впевненості та задовольнити свої власні амбіції», – повідомив пан Стригаль. Експерт вважає, що це також свідчить і про певну приховану антипатію пана Жванії до жінки президента України Віктора Ющенка, яку, нагадаємо, в її американському житті звали не інакше, як Кетрін Клер. Вона начебто перешкоджає реалізації фінансових інтересів Давида Жванії за допомогою політичних повноважень Віктора Ющенка.  «Зате тепер пан Жванія може спокійно виплескувати всю свою агресію на собаці Клер, що він, як бачимо, і робить. Правда в тому, що коли він від’їжджає зі своєю сім’єю за кордон, то тварина тижнями лишається негодованою», – підсумував Віктор Стригаль.   Прес-служба Юрія Луценка вельми очікувано від коментарів з цього приводу утрималася.  

Журналісти «Вечірки», тим часом, переймаються звичайно ж долею собаки пана Жванії – бо всі факти свідчать, що олігарх грубо порушує закон «Про захист тварин від жорстокого поводження». 

 



комментарии [1]

10.10.2007 05:55     h t t p ://www.rupor.info ЛЮДИ НЕ СОБАКИ
ОНИ НАМНОГО ХУЖЕ
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: .

photos by Patricio Suarez

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: