ТЕМА

Ющенко. Капєц

25 декабря 2007 | 12:50 , Сергій Лєщєнко

На жаль, Віктор Андрійович втратив відчуття адекватності.


У середу на сайті президента оприлюднено його указ про створення Нацради з питань благодійництва "Зігрій любов'ю дитину".

Головою ради Ющенко призначив свою доньку Віталіну.

"Рада має статус консультативно-дорадчого органу при президентові України".

Сам Ющенко минулого тижня провів бізнес-ланч з однойменною назвою і закриту вечірку з танцями, де збирав гроші з Ріната Ахметова і Віктора Пінчука на допомогу дитинкам-сиротинкам.

Турбота президента про захист знедолених виглядала би більш щиро, якби...

...якби президент зупинив постанову уряду Януковича по "Дніпроенерго". Можливо, кілька зайвих мільярдів доларів упало би в бюджет України – тоді і ланч проводити не довелося б.

...якби Ющенко був послідовний у питанні Нікопольського заводу феросплавів і зобов'язав уряд Януковича не погоджуватися на анулювання претензій. Можливо, тоді бюджет вдруге отримав би кілька мільярдів. І це стало би другою причиною не проводити такі бізнес-ланч і танцювальний вечір.

Не хочеться бути зовсім різким, але якби Віталіна Ющенко не подорожувала Україною спецвагоном "Укрзалізниці", можливо, витрачені на це гроші також могли б ощасливити кількох діток-сиріт.

Але не про це зараз мова.

Якщо Ющенко хоче залучати гроші на благородні цілі, він або його донька можуть у вільний від роботи час створити благодійну громадську організацію і збирати внески з олігархів, а потім розподіляти їх під прозорим моніторингом.

Але робити це в приватному порядку.

Донька Кучми, коли в неї виникло аналогічне бажання, створила свій фонд.

У родині Ющенка бізнесом займаються всі, навіть молодий випускник КІМО Андрій Вікторович, і їм цілком по силам забезпечити Віталіну такою роботою в ім'я дітей-сиріт.

Більше того, існує фонд "Україна – 3000". І Віталіна, якщо тема знедолених для неї настільки близька, могла би працювати там.

Але ключове: президент не повинен призначати кудись свою доньку своїм же указом!

А інакше все це виглядає, що Ющенко поставив свою доньку керівницею на громадських засадах, зробив їй статус, і, якщо не сказати гірше – створив дах для збору грошей з цих самих олігархів.

Ющенко уже взявся будувати "Мистецький арсенал" і "Лікарню майбутнього" – нехай би довів це до кінця ці проекти. Або хоча б прозвітував про зібрані на це гроші.

Щоб потім не було повідомлень, як у лютому 2007, про те, що прокуратура Києва "встановила багатомільйонні зловживання при створенні комплексу "Мистецький арсенал".

Можливо, Ющенко вважає, що оскільки Нацрада з благодійництва створена при президенті – то це його особиста справа, кого призначати головою.

Однак положення про Нацраду передбачає, що вони будуть "розглядати проекти законів, інших нормативно-правових актів з питань соціального захисту дітей-інвалідів...", "вносити у встановленому порядку пропозиції щодо вдосконалення законодавства", "заслуховувати представників органів виконавчої влади, державних підприємств...".

Очевидне питання: чи має право Віталіна на такі повноваження?

Який у неї досвід роботи?

Де вона взагалі до цього працювала?

Чи вона все життя була в статусу домогосподарки?

Віталіна великий фахівець з проблематики сирітства?

Про те, як Віталіна навчалася у Інституті міжнародних відносин, можуть багато чого розповісти київські тусовщики. Не говорячи вже, що за її навчання заплатив банк "Україна", однак відпрацювати у цій фінансовій установі вкладені в неї ресурси вона не встигла, бо банк збанкрутував, а Віталіна пішла в декрет.

Якби Кучма призначив свою доньку Олену Франчук головою якогось органу при президенті, наступного дня сам Ющенко з трибуни парламенту клеймив би ганьбою таке рішення.

Утім, зараз Ющенко вважає, що йому дозволено більше, ніж іншим.

Якщо зовсім вірверто, усі ці дії Ющенка нагадують Єльцина, який призначив своїм радником доньку Тетяну Дяченко, бо сам не мав часу керувати державою через хворобу і пристрасть до зеленого змія.
Джерело: блог "Української правди"


комментарии [3]

30.12.2007 00:01     VPN Ребят, а я вас предупреждал.
29.12.2007 00:08     Ющу посада потрібна лише для "БІЗНЕСУ", а по людськи для "ГРАБУНКУ".
http://www.tema.in.ua/artic le/2614.html
Ехануров выделит землю для нового стадиона в Киеве
...
против сооружения стадиона на месте танкового завода выступало Министерство обороны, которое на тот момент возглавлял Анатолий Гриценко

http://www.obkom.net.ua/articles/2007- 12/28.1200.shtml
«Помітно збільшилася кількість заходів з бойової підготовки польових занять та бойових стрільб підрозділів і частин Сухопутних військ, нальоту льотчиків Повітряних Сил та армійської авіації Сухопутних військ, перебування у морі кораблів Військово-Морських Сил Збройних Сил України.

Здійснено реальні кроки
...

Сімейно-кумівському бізнесу не вистачає ЗЕМЛІ,дармової.
Хто там у нас по будівництву? Хто підряди роздає? Зокрема Євро 2012?
25.12.2007 23:23     командир дерьмово живем , так как опять и опять по- сталински, по -кучмински такие кадры , а должны решать все - теперь акушер руководить безопасностью страны, президентская дочь без профессионального опыта - возглавлять Нацсовет при Президенте ....!
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: