ТЕМА

Про порятунок демократії та боротьбу з корупцією

04 июля 2008 | 13:46 , Володимир Бородай

Буря, грім і блискавка пронеслись над головою нашої молодої демократії! Страшенна небезпека чекала на нашого лідера, нашого всенародно призначеного президента. 20-літній зловмисник слав на імя гаранта зловісні листи з погрозами кривавої розправи. Чим завдавав непоправної шкоди апетиту Віктора Андрійовича та процесу перетравлення ранкової котлети. Але наші доблесні СБУшники разом зі своїми колегами з ФБР вчасно розкрили козні врага.


Зловмисника, який дістався аж до Майамі у прагненні нашкодити Гаранту, спіймано. Демократію врятовано. Сталося це, за словами в.о. голови СБУ Валентина Наливайченка, завдяки тому, що наші спецслужби «мають серйозний арсенал боротьби з кіберзлочинністю і використовують ефективні засоби протидії». На цьому місці повинні були б бути аплодисменти, що переходять в овацію. Якби не кілька малесеньких нюансів. По-перше, судячи з віку спійманого кіберзлочинця, до США він потрапив, швидше за все, на канікули або на навчання. З того, як легко його «вичислили», можна зробити лише один висновок – дилетант. По-друге, кожному кінологу відомо, що собака, яка гавкає, не збирається кусати. І якби хтось всерйоз планував убивство нашого Гарантели – навряд чи він повідомляв би його заздалегідь. По-третє, всім вже давно відомо, як СБУ вміє розкривати замахи на президента – хоча б з того, як просувається справа про отруєння Ющенка. Ну, і по-четверте – усім так само відомо, як СБУ використовує свій «серйозний арсенал боротьби з кіберзлочинністю». «Інфопорн», ОРД та інші неугодні сайти відчули це на власній шкурі. Чи, якщо точніше, на власних серверах, які героїчні хлопці Наливайченка «бомбили» тижнями.

Читав я оце сьогодні звіт начальника департаменту державної служби по боротьбі з економічною злочинністю МВС України Леоніда Скалозуба. Читав – і здавалося мені, що ми живемо з ним у різних країнах. Бо звіт, як не крути, комічний. Ось, наприклад, Скалозуб хвалився тим, що від початку року розкрито близько 1500 випадків хабарництва, із них кожен п’ятий – на суму більше 10 тис. грн., а разом – на 60 млн. грн. А тепер давайте поглянемо на факти реальніше. Ні для кого не секрет, що одна київська влада щороку роздає землі на десятки, а то й сотні мільйонів гривень. І якщо судити з публікацій у ЗМІ та постійних судових скарг – часто незаконно. Хабарі тут гуляють такі, що Скалозуб міг би за тиждень виконати п’ять річних планів. Тому оті його 10 тис. гривень – це дитячі забавки. Або візьмімо сферу держзакупівель. Одна Тендерна палата за минулий рік, якщо вірити оприлюдненим документам, вкрала більше МІЛЬЯРДА ДОЛАРІВ, роздавши хабарів на $25 млн. Ось де покопатися б, чи не так, пане Скалозуб? «Значно зріс рівень посадових осіб, що притягуються до кримінальної відповідальності», - хваляться Луценкові орли. Ой, чи так воно? Бо щось я не згадаю, щоб хоч когось із високопосадовців посадили. Чи може хтось відповів за усією суворістю закону за той же самий земельний дерибан? А чи дізнався пан Скалозуб про те, скільки відкату пішло за те, щоб не проводити повторного тендеру на право освоєння Чорноморського шельфу після того, як у компанії «Ванко» змінився власник? І головне: чи є Скалозуба відповідь на просте запитання, яке ставлять усі отримувачі компенсації по вкладах колишнього Ощадбанку: чому, якщо уряд обіцяв видати по 1000 грн., люди отримують по 912 грн. без жодних пояснень - і хто за це буде відповідати?

І наостанок – хочу висловити обурення. Попри скаженіючу дефляцію, яка лютує на наших ринках, деякі підозрілі елементи не вірять у світле майбутнє, обіцяне урядом. Вони завищують вартість продукції першої необхідності навіть незважаючи на те, що ціни так стрімко валяться вниз, що скоро проломлять підлогу. Мова йде про підозрілі елементи з ВАТ «Хліб України», які з понеділка обіцяють майже подвоїти ціни на хлібо-булочні вироби. Бо їм, бачте, нерентабельно. Уряд наказав – і усім стало рентабельно, а їм ні. Тому ми повинні усі разом затаврувати цих негідників, які в умовах шаленого зростання економічних показників та добробуту населення вставляють палки в колеса рипучої підводи нашої влади…

Джерело: "Инфопорн"



комментарии [1]

04.07.2008 15:28     кома Позавчера мама получила 1000 грн.,а не 912. Относительно статьи: подписываюсь под каждым словом.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: