ТЕМА

Знову «Волков без овечьей шкуры»

28 ноября 2005 | 09:04

З роздруківки цього дослідження на зорі інтернету я дізналася про роботу Георгія Гонгадзе. Це трапилося відразу після його зникнення, коли почали виринати можливі мотиви його вбивства. Зважаючи на те, що й 5 років поспіль появи цієї статті жоден чиновник не "постраждав", цей нарис можна було б сприймати, як один з багатьох, що заполонили ЗМІ. Але Волков знов викульгує на політичному просторі України. Й що найсумніше - у звязці із імям колишньої богині памаранчевої революції Юлії Тимошенко.


Вважалося, що саме він формував при Кучмі державну політику . З директора овочевої бази став директором-розпорядником парламенту і офіційним радником президента Кучми. На моє особисте переконання лише той опис кримінальних діянь і звязків Волкова в українському політикумі, викладений Гонгадзе для широкого загалу, був достатнім приводом для того, аби він замовк назавжди. І зовсім не випадковим вважаю, що вуха Волкова і його кримінального дружбана Киселя постійно стирчали у різних епізодах розслідування вбивства Георгія Гонгадзе. Як казав тоді Волков я не заздрю тому, для кого Волков проблема. Можливо ця погроза була застосована і до Георгія. В усякому разі Волков був відсторонений Кучмою від посади радника і взагалі від справ державних. А згодом тодішній голова АП і партії СДПУ(о) В.Медведчук передумав утворювати передвиборчий блок з «Демсоюзом» Волкова. Це виглядало симптоматично.

Волков тоді виграв вибори у мажоритарному окрузі, але виключно через залякування виборців і конкурентів. Це на совісті Олександра Мороза, який обіцяв не пустити Волкова у парламент, а також на совісті Ющенка, який дав Волкову зелене світло.

Сьогодні Волков знову став одним з найбільших подразників нашого політикуму. Парадокс: якщо прочитати нарис Георгія, єдина особа з тодішніх політиків, з ким Волков ворогував, а не співпрацював, була Ю.Тимошенко. То що ж перевернулося у світі, якщо сьогоднішня надія нації обєдналася з цим найцинічнішим і найжорстокішим субєктом багатьох кримінальних справ в Україні і за її межами. Що трапилося з іншими борцями проти режиму Кучми, які покірно стають в одне стійло у єдиному блоці з одним з його стовпів Олександром Волковим. Пани Григорій Омельченко (найбільший викривач злочинів Волкова), Турчинов, Шкіль, Томенко, Лукяненко, інші що з Вами? Невже жадання влади таке непереможне? Невже серед Вас М.Бродський - єдиний останній Герой нашого часу, який здається, не поступається принципами?

Оскільки Ю.Тимошенко виправдовує свої альянси з подібними субєктами твердженням про необхідність дати їм шанс, хочу захистити народ від подібного лукавства.

Я не збираюся посилатися на закриття справ проти Волкова, куплене у Потебенька ціною життя сімей працівниць банку «Україна» (про це ТЕМА писала у досліджені Банк Україна справа честі Президента), а також на те, що Волков начепив помаранчеве кашне і кілька годин постояв на сцені помаранчевого Майдану. Якщо у поняттях Ю.Тимошенко цього достатньо аби дати Волкову новий політичний шанс що ж, тоді наступний шанс Ю.Тимошенко буде давати Кучмі, це безперечно.

Хочу висловити своє особисте враження про Волкова, вистраждане не у теплих парламентських кулуарах. Саме Волков заснував в Україні державний устрій, де керує не закон, а поняття. Саме Волков привів у державні інститути осіб, подібних Киселю, що призвело до створення на рівні державних правоохоронних структур загонів «орлів Кравченка». Саме радник президента Волков зробив з Кучми парторга і директора військового заводу кримінального пахана без жодного уявлення про роль Президента в країні. Жорстокість, зухвалість і безкарність Волкова стали путівником всього українського політикуму.

І що ж сьогодні? На мою думку, не можливість дати людині шанс виправитися, а саме кримінальні риси Волкова стали у пригоді Ю.Тимошенко, яка готова обєднатися із ним. Його кримінальні звязки, його кримінальні капітали, його розпальцовка парламентом, на яку сподівається Ю.Тимошенко після виборів ось що потрібне Юлії Володимирівні. Як видно, Ю.В.Т. не зовсім впевнена у своєму беззаперечному лідерстві, якщо потребує сумнівних послуг Волкова.

Хочу запевнити і Ю.Тимошенко, і всіх тих, хто хоче скористатися послугами Волкова. Всі ви глибоко помиляєтеся. Те, що отримаєте у сухому залишку, ні в яке порівняння не йтиме з тим, що втратите. А втратите ви довіру народу, а з нею згодом і шанси на отримання влади. Хлопці Ющенка також, вкладаючи гроші в проект «Ющенко-президент», гадали, що головне - прийти до влади. А там нехай біомаса сидить мовчки як за часів Кучми, ми своє візьмемо. І що ж, де ті хлопці зараз? Не хочеться вірити, що Ю.Тимошенко також вважає народ біомасою, як це промайнуло в одній з роздруківок в Інтернеті. Але хочеться дати пораду Ю.Тимошенко берегти своє головне багатство - довіру народу, яка вже почала стрімко зменшуватися через явні перегравання і прорахунки Ю.В.Т. Може бути найбільшою її помилкою боротися за Владу любою ціною, дати своїми руками шанс волковим, які ніколи не залишали жодного шансу народу України. Одноразова перемога у чергових виборах без вибору безперечно буде досягнута Ю.В.Т., але обдурити народ й Історію це безумовно не допоможе.

Світлана Лобода

 

Від ТЕМИ: Ні яким чином не позбавляючи авторки права на власну думку щодо описуваних подій, й здебільшого підтримуючі її позицію, водночас заради справедливості хочемо виправити неточність. Дослідження Волков без овечьей шкуры» вперше зявилося на російському сайті ФЛБ за підписом Іван Степанов, що є псевдонімом журналіста Олега Єльцова, який на той час був власкором ФЛБ по Україні. Невдовзі Українська правда без погодження із ФЛБ передрукувала статтю, як доречі, й деякі інші статті Єльцова. За кілька днів потому Гонгадзе не пустили на прес-конференцію Волкова, про що Георгій написав на УП, а невдовзі він безслідовно зник. Напередодні зникнення Гонгадзе Єльцову погрожували по телефону, наступного ранку біля свого будинку він помітив машину зовнішнього спостереження (як пізніше підтвердив новий голова СБУ В.Радченко, це був екіпаж наружки СБУ) А потому, коли Єльцов виїхав до Росії, за ним було встановлено спостережння силами ФСБ (дивись записи М.Мельниченка доповідь Л.Деркача президенту Л.Кучмі). Власне, цю історію вже вкотре нам виклав сам Олег Єльцов, який плідно співпрацює з сайтом ТЕМА. Він вперше (після свідчень слідству по справі вбивства Гонгадзе) підтвердив й своє авторство матеріалу Волков без овечьей овечьей шкуры.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: Reuters

В день праздника Народного единства националистические движения «Русский образ» и «Сопротивление» устроили концерт-митинг под лозунгом «Будущее принадлежит нам».

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: