ТЕМА

Місто гріха (Sin Сity) - фільм-сенсація

13 декабря 2005 | 10:48

У чорному-пречорному місті живуть продажні копи, безжальні маніяки, природжені вбивці та прекрасні жінки, які натискають на курок без жодних вагань.


Реж.: Роберт Родрігес, Франк Міллер, Квентін Тарантіно. У рол.: Міккі Рурк, Брюс Вілліс, Клайв Овен, Бенісіо Дель Торо, Елайджа Вуд, Джесіка Альба, Брітані Мерфі, Дейвон Аокі)

Нью-йоркський художник Френк Міллер придумав цей химерний чорно-білий, без нюансів, світ у 1990-х. А мексиканський вундеркінд, найкращий друг Тарантіно Роберт Родрігес купував ці страшні історії та складав на книжкову поличку у своєму провінційному Остіні. Робив це, аж доки не вирішив: опанував світ спецефектів настільки, що може перенести героїв Міллера на екран.

Екранізував три історії з великої серії. Історія перша: детектив Хартіган, який іде у відставку, рятує
11-річну дівчинку Ненсі Келлехан із лап маніяка, а потім потрапляє до вязниці. Вісім років сидить у клітці завбільшки чотири квадратні метри, виходить на волю, знаходить Ненсі та зауважує на хвості Жовтого Виродка. Історія друга: поганий хлопець Марв знімає красуню Голді, а прокинувшись у ліжку з нею, бачить, що дівчину вбито. Його переслідує натовп поліцейських. Марв утікає, щоб, зрештою, вистежити вбивцю. Історія третя: добрий хлопець Двайт у квартирі своєї подружки Шеллі натрапляє на її колишнього дружка Джекі Боя, занурює його пикою в унітаз, намагається приховати труп і, врешті, бере участь у війні колонії повій проти корумпованих поліцейських.

Роберт Родрігес ретельно переносить на екран світ коміксів Міллера, практично змушуючи картинки заговорити та зарухатися. Місто гріха по-перше, освідчення в коханні до коміксів. Родрігес ніколи й не приховував, що був фанатом Міллера та навіть помістив прізвище останнього в титри фільму, хоча заради цього йому довелося розпрощатися з членством у Гільдії кінорежисерів.

А по-друге, Родрігес із Міллером, запросивши третім Тарантіно, зняли кіно завтрашнього дня. Так до них не робив ще ніхто. Можливо, це не всім сподобається, а комусь видасться цинічним або надто холодним. Однак усе-таки кожному доведеться визнати особливу роль стрічки в історії кіно. Біла кров, яка ллється з чорного екрана, яскраві вкраплення локальних кольорів, загримовані до невпізнання обличчя зірок змушують визнати: Місто гріха блискуча гра геніальних хлопчаків, які не бажають дорослішати. Тож недаремно фільм потрапив до конкурсної програми Каннського кінофестивалю.

Катерина Сліпченко, "Львівська газета"



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: