ТЕМА

"Вітьок! Вітьок! Ду ю спик инглиш! Тут іноземець!"

25 июня 2012 | 07:57

Напередодні Євро 2012 МВС повідомило про наявність 2 тисяч працівників міліції та 200-300 волонтерів, які володіють англійською мовою на розмовному рівні. За екстреним номером 102 на період чемпіонату працюватиме англомовна лінія. І саме напередодні активісти кампанії Міліція під контролем вирішили перевірити, чи спроможні райвідділи міліції відповідати тим вимогам, які висунуло перед ними МВС України. Отже, що показали наші передзвони?


 

02.06.12, м. Київ.

14-15.00 год. – Голосіївське, Дарницьке, Деснянське районні управління швидко з’єднали нас з англомовним оператором, від якого волонтери отримали вичерпну інформацію. З іншими райуправліннями почалися проблеми…

Чергові офіцери у Дніпровському, Подільському, Солом’янському та Святошинському районних управліннях швидко поклали слухавку, коли почули в трубках англійську мову.

В Оболонському та Печерському райуправліннях слухавку не поклали, проте це не допомогло нашому спілкуванню – працівники міліції були неспроможні розуміти англомовних співрозмовників або ж відповідати їм.

Найбільш кумедним видався дзвінок до Шевченківського РУ:

-Hello, do you speak English?

-Hello.. Витьок! Витьок! Ду ю спик инглиш! Тут іноземець!!!

Інші міста чемпіонату ми обдзвонили вже після початку чемпіонату. Проте ситуація не відрізнялася на краще.

12.06.12, м. Харків

14-15.00 год. – у Київському РВ слухавку підняв чемний чоловік, який непогано володів англійською мовою та швидко надав всю необхідну інформацію.

Жовтневий РВ - слухавку підняв офіцер із поганою англійською, який, втім, зміг надати необхідну адресу.

Дзержинський РВ - слухавку підняв неввічливий, злий міліціонер, котрий думав, що телефонують хулігани. Але завдяки тому, що він таки розумів англійську, нам вдалося йому пояснити, що допомога потрібна не хуліганам, а іноземцям. Саме завдяки цьому ми отримали необхідну інформацію і пояснення чергового офіцера, як дістатися за певною адресою.

Чергові частини Ленінського, Фрунзенського та Харківського райвідділів - не змогли дати відповідь на англійській мові, але були ввічливі, хоча і не змогли допомогти.

В Московському РВ при спробі дізнатись, де іноземцям можна пройти реєстрацію, волонтеру відповіли, що він бандит та поклали слухавку.

Червонозаводський та Орджонікідзевський райвідділи - поклали слухавку, зачувши в трубках англійську мову.

13.06.12, м. Донецьк

15.00 год. – у Ворошиловському та Київському РВ чергові офіцери не розмовляли англійською, але розуміли її, тому ми досить швидко отримали адресу відділу міграційної служби.

У Будьонівському та Калінінському райвідділах нам зустрілися оператори із доброю англійською, які не лише надали необхідну адресу, але й запропонували відправити до нас міліціонера, який допоможе нам, якщо ми заблукаємо.

У Петровському РВ до англомовного дзвінка чергові були дещо неготові:

- Hello do you speak English?

- Тут иностранец!!!! Влада зови!

- Каво?

- Влада в окно, бл…, позови!

Чергові частини Пролетарського та Ленінського райвідділів не змогли дати відповідь, а чергові офіцери Куйбишевського та Кіровського райвідділів просто поклали слухавку, зачувши іноземну мову.

13.06.12, м. Львов

15.00 год. – найбільш пригнічене враження залишилося від телефонування до райвідділів саме цього міста, де зовсім нещодавно львівські міліціонери показали найбільш професійне ставлення у відповідях на телефонні запити російською мовою.

На наш подив, у цей день чергові частини Галицького, Личаківського, Франківського, Синівського та Шевченківського райвідділів не вважали за потрібне відповідати англомовним співрозмовникам – усюди слухавку грубо кидали та відмовчувалися.

Виключенням стала чергова частина Залізничного райвідділу, де, не зважаючи на відсутність англомовного працівника, нам усе ж таки надали необхідну інформацію.

Що ж ми маємо в результаті? За нашими підрахунками, спроможними відповідати вимогам МВС України та чемпіонату Євро-2012 виявилися:

30% чергових частин районних управлінь м. Києва;

33% чергових частин районних управлінь м. Харкова;

40% чергових частин районних управлінь м. Донецька;

16% чергових частин районних управлінь м. Львова.

 

Довідка: У всеукраїнських кампаніях "Міліція під контролем" беруть участь активісти понад 80 громадських організацій. Фінансову підтримку надають МФ "Відродження", Посольство ФРН в Україні, Національний Фонд підтримки демократії (NED) (США). Координуються кампанії Асоціацією УМДПЛ.

http://www.umdpl.info/index.php?id=1340464150



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Гутиев

Кохані друзі: Порошенко+Білозір

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: