ТЕМА

Вас викликає генпрокурор

25 мая 2016 | 03:07 , Олег Єльцов, ТЕМА

Коли кличе Генпрокурор - слід іти. Завітав на вулицю Різницьку у складі зграї блогерів. Потеревенив з Луценком пару годин, нахабно всівся у генпрокурорське крісло. Хотів зв'язатися по "вертушці" з Президентом, але згадав, що мені нема чого йому сказати... Якщо відверто, ішов на зустріч із новоспеченим Генпрокурором з песимістичним настроєм, виходив бодай з маленькою надією.


Коли кличе Генпрокурор - слід іти. Завітав на вулицю Різницьку у складі зграї блогерів. Потеревенив з Луценком пару годин, нахабно всівся у генпрокурорське крісло. Хотів зв'язатися по прямій "вертушці" із Президентом, але мені нема чого йому сказати... 
Якщо відверто, ішов на зустріч із новоспеченим Генпрокурором з песимістичним настроєм, виходив бодай з маленькою надією. Луценку не займати досвіду самопіару - вміє говорити й сподобатись. Я був до цього готовий. Але не почув дурних ідей й політичного базікання: він навдивовиж фахово орієнтується в ситуації. 
Плани наполеонівські. З найважливішого, тобто про кадри, дізнаєтеся завтра на прес-конференції генерального. Скажу лише, що у генпрокурора з'явиться заступник - жінка-знаний адвокат. 
Ще у планах Луценка завести в генпрокуратуру цілу групу адвокатів, аби вони поламали кланово-прокурорський шаблон. До вересня країна має побачити перші результати роботи нового очільника прокуратури: обіцяні справи як по старих діячах, так і по нинішніх, зокрема, в економічній сфері.. Є перспективні справи по діючих депутатах, й не лише з Оппоблоку. До справи "діамантових прокурорів" відчувалося скептичне ставлення. До речі, вартість отих діамантів - 500 доларів. Луценко бачить перспективу за активним використанням ст.255, яка передбачає угоду підозрюваного зі слідством - через це можна вийти на найвищих політиків й чиновників. У такий спосіб генеральний сподівається створити хвилю кримінальних справ по найвищих посадовцях..Спільно з американськими радниками буде запущено Генінспекцію, яка чиститиме корумповані прокурорські лави. Також навзамін атестацій будуть перевіряти відповідність доходів та видатків прокурорських працівників з подальшими кадровими висновками.
Певний період у новоспеченого генпрокурора будуть диктарські повноваження з призначень та звільнень. За цей час він намагатиметься влити в прокуратуру нову кров й вилити "дурну". Планує просувати на "гору" 20-25 молодих прокурорів, налаштованих на реформи, які нині обіймають.рівень райпрокурорів.До кінця року мріє передати в суд справу по Януковичу. По "Бєркуту" вочевидь буде перезавантажено слухання у Святошинському суді, де нині розглядають справи окремих бійців, аби потім судили усіх гамузом - це має відбутися вже літом. 
Луценка дуже непокоїть стан судової експертизи Мінюсту, через що затягується розслідування справ. Він категоричний противник міжвідомчої війни з МВС та СБУ. Він визнає: "Так, я людина Президента. Але це не завадить саджати "своїх". 
Все це звучить дуже революційно та оптимістично. Але навіть сам Луценко не впевнений до кінця, що йому вдасться реалізувати ці наполеонівські плани. Я також - надто все сміливо й, зізнаюсь, розумно звучить. Але поки що то все слова. Як кажуть в Одесі:: "Будем посмотреть".

Ледь не забув про головне: Луценко показав нам свої апартаменти "від Пшонки": масажний кабінет, зал караоке, клозет із майже золотим унітазом. Всі присутні отримали незабутнє естетичне задоволення.


Й наостанок: віднині церква відокремлена від прокуратури - в будівлі ГПУ закривають молельну кімнату, де постійно чергують дві монашки. Відтепер прокурорські молитимуться у позаробочий час й в іншому місці.



комментарии [1]

26.05.2016 00:47     Kent Картавый всегда был хорошим актером,и жадным. Все денежные дела были возбуждены-получены большие бабки и отложены в сторону при Яреме-главном накопителе бабок для Вальцмана среди генпрокуроров. каламойшу картавому не дадут рвануть. Ахметова тоже. Все остальное не интересно. Притом что картавый хорошо знает,что последнее слово за судом,который до сих пор под Медведчуком весь. Так что выгребать ему придётся скоро,и он это знает. Вальцман его специально "сливает"...ибо картавый ему реальный конкурент...а консультирует картавого некто Мартыненко Юрий.... Но ничего....недолго этим па...длам осталось....
Смотрите,уважаемый Олег...на этот раз не ошибитесь....
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: