ТЕМА

Росіяни йдуть!

21 июля 2005 | 10:53

Ви за 200 метрів можете виокремити нових росіян із загального потоку людей, які відпочивають на курортах. Вони вирізняються не тільки безцеремонними, як у ведмедів, манерами чи своєрідним акцентом. Чоловіки гладкі, їхні пляжні костюми виказують жахливий смак, а жінки обвішані прикрасами, діамантами, ланцюжками і носять одяг, який впадає у вічі, пише британська The Tіmes.


Цього року, зазначає видання, на європейські курорти приїхало як ніколи багато нових росіян.

Років два тому вони несподівано зявилися скрізь, хоча раніше їх було тут дуже мало, розповіла Беверлі Блум, донька британського мільйонера.

Минулого літа в Сен-Тропе вона побачила цікаве видовище.

Був обідній час і вродлива російська дівчина надягла довге вечірнє плаття, обвішавшись ювелірними прикрасами. На ній були персні з діамантами і кольє. І це до обіду! Вона йшла так, немов це вечірнє плаття від Dіor вартістю 3000 фунтів стерлінгів було пляжним вбранням. Це переходило будь-які межі, поділилася враженнями із The Tіmes Беверлі Блум.

Нові росіяни не просто хочуть бути багатими, а прагнуть, щоб усі бачили, що вони багаті, зазначає видання. Це означає, що обличчя жінки має бути покрите товстим шаром косметики від Lancome весь день, їй самій треба носити безліч костюмів від D&G, Versace, Juіcy Couture і Роберто Каваллі, а ювелірних прикрас слід надягати стільки, щоб мати вигляд обвішаної іграшками ялинки. Обовязково мусять бути величезний золотий годинник і сонцезахисні окуляри.

Південна Туреччина швидко стає Коста-дель-Соль для нових росіян. У готелі Rіxos росіяни становлять 95% клієнтів. Новий готель Kremlіn Palace виглядає так, немов Діснейленд змішали з Красною площею. Персонал готелю вільно говорить російською, і горілка тут ллється рікою, пише The Tіmes.

Але справжні нові росіяни влітку люблять відпочивати на французькій Ривєрі, Балеарських островах і Сардинії. Там чимало з них купують й особняки вартістю від 15 до 40 млн. фунтів стерлінгів.

Багатьом російським бізнесменам важко виділитися в Сен-Тропе, що славиться своєю розкішшю. З цієї причини російські турагентства організовують для нових росіян тури на більш cкромні курорти, де їм легше привернути увагу до свого багатства, пише The Tіmes.

Офіціанти ресторанів і продавці бутиків більше люблять росіян, аніж європейців, які постійно торгуються і просять про знижки. Нас смішить ставлення французів до грошей. Ми вільно витрачаємо гроші, тому що для нас не має значення: витратити 100 чи 1000 євро на вечерю в ресторані або на нову сорочку. Ми насолоджуємося життям, пояснив газеті психологію нових росіян один із них, Дєніс Сальніков.

Як упізнати нового росіянина?

За версією The Tіmes, жінки нових росіян носять одяг європейських брендів Versace, D&G, Cavallі, мають товстий шар макіяжу (як в українських дівчат легкої поведінки, зазначає газета). Одягають на себе безліч усього, що має діаманти.

Чоловіки носять тісні плавки, що облягають їхні достоїнства. Нових легко виокремити завдяки обгорілим на сонці товстим животам і татуюванню часів Радянської армії.

Львівська газета



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: