ТЕМА

В Радомишлі СБУ-шники «спалили» прокурора й суддю

01 февраля 2012 | 17:59 , Іван Стєпанов, ТЕМА

Із деяким запізненням повідомляємо неафішовані подробиці спецоперації, проведеної офіцерами УСБУ Києва в м. Радомишль, що на Житомирщині. 20 січня 2012 року серед білого дня на виході з магазину працівники СБУ з Києва затримали цілого прокурора Радомишля Руслана Демчука. Затримання було не безпідставним: Демчук саме у цей момент отримував черговий транш хабара загальною сумою 10 000 доларів. Демчука буцімто взяли разом із посередником - місцевим підприємцем, раніше судимим. Невдовзі у його домівці й квартирі його батька провели обшуки.


Окрім того, за відомостями наших джерел, по справі проходить суддя місцевого суду Невмержицький. Той, щоправда, врятувався від арешту, сховавшись на лікарняному, про що свідчить оголошення у приміщенні суду.

Але розслідування через це не зупинилося. За гарячими слідами СБУ вилучило з суддівського кабінету комп’ютер та документацію. Підставою стала підозра, що Невмержицький робив за допомогою цього комп’ютера дуже некрасиві речі. По-перше, з нього була зламана суддівська система кримінальних рішень. Необхідні рішення перероблялися, за ними готувалися фальшиві рішення, підсудні у такий спосіб уникали відповідальності. Не безкоштовно, звісна річ. Також, за свідченням наших джерел, було проникнення в систему автоматизованого розподілу справ, після чого справи розподілялися на розгляд суддям, з якими було наперед узгоджено рішення по справах.  Кажуть, судді не вистачало клепки для самостійного проникнення в комп’ютерну систему. На допомогу йому прийшов колишній працівник СБУ-затятий азартний гравець, який просаджував в азартних іграх всі гроші. Доля останнього наразі невідома через суцільну утаємниченість справи: офіційних сповіщень про це резонансне затримання відшукати не вдалося. Щоправда, в інтернеті знаходимо лише здогадки й уривки інформації.

Місцеві джерела стверджують, що на тандемі  Демчук-Невмержицький замкнено чимало  кримінальних схем Радомишльського району - починаючи з прихватизації центрального універмагу попереднім головою адміністрації і закінчуючи численними махінаціями із землею.

Демчук вже двічі потрапляв у подібні історії, але кожного разу його прикривав екс-голова СБУ Житомирської області.

Цього разу, схоже буде те саме. За прокурора внесли заставу і його відпустили на підписку про невиїзд. У Демчука з’явився час для вирішення нагальних проблем.  Нині він в авральному порядку переписує власність з себе та дружини на довірених осіб, розпродає майно. Гроші йому знадобляться під час розгляду справи у  Печерському районному суді Києва.

Нині Демчук вже зняв з реєстрації чорний «Сузукі гранд вітара», два роки тому куплений, як ви розумієте, не на прокурорську зарплату. Авто за певними відомостями було зареєстровано на його дружіні й відтепер прокурор пересувається Радомишлем на транзитних номерах. На вулиці Микільській у Радомишлі прокурор цього літа звів „двоповерхову хатинку”. Не виключено, що й із нею доведеться попрощатися, аби не сісти на «червону зону». Адже це вже третя кримінальна історія, в яку вляпався Демчук.

Щоправда, в інтернеті з’явилися натяки на політичне замовлення, мовляв, „білий та пухнастий” прокурор постраждав за свою близькість до блоку Юлії Тимошенко. То все пусте! Правдою є те, що кум Демчука  є помічником народного депутата Тищенка, який працює в секретаріаті "Батьківщини". Насправді і прокурор, і його кум – політично  безликі особи. Під час виборів прокурорський кум розвозив агітацію  і за Тимошенко, і за Януковича, і за Яценюка, знімаючи потрійний гонорар.

За неофіційними відомостями прокурора вже звільнено з посади. Що підтверджує й табличка про надання юридичних консультацій, яка з’явилася на воротах демчуковського  маєтку. Прокурорська дружина ніякого відношення до юриспруденції не має.

Місцеві спостерігачі констатують: у Радомишлі стала мафія, коріння якої тягнуться до Києва. На цій території «пасуться» представники п’яти парт формувань, й кожен за можливості використовує шанс розжитися землицею. Так, за часів голови Райадміністрації Анатолія Павленка було роздано понад 2000 гектарів лісових угідь. Преса писала, зокрема про 280 Га, які дісталися зятеві Юлії Тимошенко Шону Кару. Свекруха із зятем разів з чотири навідувалася до Радомишля. До чого б це?..

Чергове пришестя прокурора-хабарника Демчука, лише підтвердить аксіому про непереможність мафії – якого б забарвлення вона не була.



комментарии [8]

12.03.2012 20:48     Витьок Он и базарников прыкрывает которые продают нелицензионную прадукцию!
22.02.2012 09:48     Автор давно вже написали прокуророві: надсилай свою думку на редакційну пошту, опублікуємо
22.02.2012 07:35     Кум А дійсно, чому автор статті не хоче брати інтервю у кума прокурора?
09.02.2012 20:43     анонім за гнилими зубами інформатора не менше гнилий язик
03.02.2012 23:25     Тома Запитання автору: а чого Ви мовчали і не друкували будь - яких матеріалів стосовно прокурора і судді раніше, а після того, що трапилось, викладаєта всі факти "які Вам начеб - то відомі"??? невже дійсно ось так топлять людей у лайні. я памятаю ситуацію, коли звільнили Павленка. всі до його звільнення мовчали "як миші під вінок", а потім - як начали виливати бруд. тут аналогічна ситуація. в чому проблема???ось тепер я бачу, що таке "бульварна пресса"
03.02.2012 16:21     автор-Томі Вгадайте з першого разу, що б відповіли прокурор та суддя журналістові? Хочете висловитися по суті - надсилайте свою версію на редакційну адресу: [email protected]
03.02.2012 12:31     Тома А мені цікаво, автор статті збирав матеріали "по чуткам" чи дійсно брав інтервю у самого прокурора і судді??? як взагалі можна писати статтю і називати себе кореспондентом, не маючи підтверджуючих даних????
02.02.2012 14:15     Леонид пускай разберутся....по справедливости...
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: УНИАН

Миколаївський кафедральний собор в Чернівцях, в неділю, 13 січня 2007 року. У народі цей собор називається "П'яна церква". За легендою, що під час побудови з собором було багато проблем. І будівельники підійшли до вирішення проблеми по-своєму - принесли жертву - замурували в стінах молоду дівчину. Після цього будівництво налагодилося, але куполи у церкви скрутило, як від болю. Фото Сергія Светлицькогo

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: