ТЕМА

Витязь в заячій шкірі

11 августа 2011 | 07:30 , Віктор Міняйло, для ТЕМИ

На Київщині прогресує страшна хвороба сліпота. Але не куряча, а земельна. У керівництва міліції Київської області та обласного прокурора Витязя геть не вистачає зору побачити склад злочину у підробці документу щодо виділення землі, на підставі чого було ухвалено рішення сільради. Між тим попередника Витязя президент звільнив з посади саме через оборудки із землею


Реакцію правоохоронних органів на статтю «Земля й нелюди» довелося б чекати до «нових віників», якби не втручання нардепа Григорія Омельченка. За його підписом надійшли депутатські запити і копії статті на адресу міністра  внутрішніх справ Анатолія Могильова й прокурора Київської області Михайла Витязя. Народний депутат просив їх особисто ознайомитися зі статтею і дати доручення підлеглим перевірити безпосередньо на місці всі обставини, згадувані у публікації, й залучити автора до перевірки. А у випадку, якщо перевірка підтвердить  неналежне виконання службових обов’язків працівниками правоохоронних органів, Омельченко слушно просив розглянути питання про притягнення їх до дисциплінарної відповідальності.

За два тижні я отримав відповідь Начальника Управління Державної служби боротьби з економічною злочинністю ГУ МВС України в Київській області  полковникаміліції Олександра Савченка. Він стверджує, що «перевірка не виявила достатніх доказів, які б вказували на ознаки злочину». Тобто полковник міліції вважає, що замазання коректором цифр на заяві про виділення землі, внаслідок чого приблизно 5 соток, які я мав отримати згідно своєї заяви, опинилися у власності чоловіка бухгалтера кооперативу - не є злочином. Доблесна міліція Київської області не може встановити хто з трьох осіб, які тримали у руках документ, сфальсифікував його, то хто ж тоді може скасувати рішення сільради, ухвалене на підставі цієї підробки? Додаткових перевірок міліція ясна річ не проводила, мене до них не залучали, на місце ніхто не виїздив. В постанові про відмову в порушенні кримінальної справи взагалі не згадується факт фальсифікації. Коротше кажучи: рядова відписка на ім’я не рядового народного депутата.

Активніше проявила себе прокуратура Київської області. Прокурорський слідчий зустрівся з директором товариства «Проектземсервіс» Ганною Жарук, яка, власне й отримувала заяву, пізніше сфальсифіковану. Після цього вона мені дзвонила, кричала, ображала, казала, що подає до суду і розриває зі мною договір на виготовлення кадастрового номеру на ті 3 сотки, які я отримав минулого літа.

Нарешті я отримав відповідь від самого Михайла Витязя – цілого прокурора Київщини. Але й він вважає, що в діях Жарук і родини Арестовичів складу злочину немає. Дивна логіка прокурора: підроблений документ є, п’ять соток у громадянина вкрали, а злочину немає!

Тоді слід припустити, що шановний прокурор або не читав статтю «Земля й нелюди», або він не читає те, що підписує. Ми нагадаємо Михайлу Івановичу, що його попередника на посаді прокурора Київської області Президент України звільнив саме через нереагування на земельні махінації колишнього керівництва регіону.

Також виникає ще одне запитання: чиї інтереси захищає Михайло Витязь - державні чи родини Арестовичів та їх високопосадових родичів? Й ще цікавіше, кого більше боїться Михайло Витязь: Президента, який призначив його стояти на стражі закону, чи високопосадового зятя Арестовичів секретаря делегації Верховної Ради України в ПАРЄ Андрія Корнійчука? Нам остаточно не відома його роль в цьому процесі, але точно відомо, що після оприлюднення статті «Земля й нелюди» Витязь носився по парламенту з брехливою скаргою на її автора.

І наостанок, тим не зовсім тверезим членам правління Садового товариства «Еколог», які погрожують зі мною розібратися, якщо я й надалі писатиму про їхні дії, нагадаю: «За перешкоджання журналістській діяльності» - це не тост, це стаття Кримінального кодексу.



комментарии [4]

07.03.2014 07:41     Андрей http://05-8298.blogspot.com/p/blog-page_27.html прокурору все по барабану , перейдитепо ссылке почитайте, беспредел полный
23.12.2012 16:44     селянин Виникає запитання як прокуратура Вишгородського району та інші котролюючі органи не вбачають злочину у діях {отянівського сільського голови Грищенка В.П. стосовно виділення земельних ділянок під будівництво, коли в одну сім"ю ( з його оточення) чоловіку і дружині окремо кожному виділяється земельна ділянка під будівництво житлового будинку, чи це не розбазарювання землі? А сім"ї, які стоять на черзі і дійсно потребують покращення житлових умов отримати землю не можуть. Хто ж тоді повинен контролювати законність виділення землі?
23.12.2012 16:44     селянин Виникає запитання як прокуратура Вишгородського району та інші котролюючі органи не вбачають злочину у діях хотянівського сільського голови грищенка в.п. стосовно виділення земельних ділянок під будівництво, коли в одну сім"ю ( з його оточення) чоловіку і дружині окремо кожному виділяється земельна ділянка під будівництво житлового будинку, чи це не розбазарювання землі? А сім"ї, які стоять на черзі і дійсно потребують покращення житлових умов отримати землю не можуть. Хто ж тодіповинен контролювати законність виділення землі?
11.08.2011 21:50     СПІ Немає жодних сумнівів, що прокурор Київщини Вітязь погано бачить, коли йдеться про підроблення документів посадовими особами. Не вбачає він злочину у виготовленні держактів головою Хотянівської сільради Грищенком В.П. та нач. управління земресурсів Вишгородського р-ну Речинським на померлу особу. Шановний пане Президенте України, чи не могли б Ви прописати недужому прокуророві ліки від сліпоти за рахунок держпрограми по боротьбі з корупцією? Курс лікування Вітязю вкрай необхідний, в цьому Ви може пересвідчитись у дні особистого прийому облпрокурором громадян Київщини. Жодна людина не виходить від нього бодай з надією на вирішення питання. Вітязь, як і його попередники на цій посаді, - це блеф і фікція нагляду за дотриманням законності.
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: Игорь Поддубный

Где-то на Камчатке...

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: