ТЕМА

Княжі срібники знов на аукціонах США

13 декабря 2016 | 08:35

Час жорстко застосовувати італійську схему до незаконної торгівлі культурними цінностями України! Лишень на якомусь аукціоні з'являється бодай щось римське – відразу блокування через Інтерпол, арешт, допит власників, конфіскація – швидке повернення культурних цінностей на батьківщину. Бариги просто бояться Італії! Відповідно, у них відсутня чорна археологія, сумнівне дилерство. Порівняйте з українським хаосом у цій царині!


 

8888

 

Пара дипломатичних ударів по закордонним торгам – все моментально припинеться!
Час Мінкульту і МЗС України взятися за проблему! І Службу зовнішньої розвідки залучити! Суперелітна тема  абсолютно не розробляється!

Аукціонні бариги з США трохи притихли, але не здаються. У грудні ми традиційно дивимося на лоти колишнього киянина Д.Маркова, який масово розпродує культурні цінності України, Росії, країн СНД, незаконно переміщені через митний кордон. Є версії, що дещо було вкрадене чи підмінене в державних музеях.

З 2013 року, ми  жорстко критикуємо той аукціон у Нью-Йорку, що знахабнів до рівня відкритого розпродажу вищих нагород… і продовжує це робити у 2014.

Команда журналу “Музеї України” спробувала тоді блокувати торги, залучивши МЗС, а відповідно розвідки Грузії, Азербайджану, Вірменії, Таджикистану, Узбекистану, і що найбільш зворушливо – Монголії. Не вдалося. Хоча, шоу потрапило в історію світової розвідки…

Лише нині ми дізналися, що радянський орден УРСР за 250 тисяч дол викупив депутат Олег Л. Потім, чи свою експертизу провів і повернув, чи сам виставив на продаж вже за 400 тисяч!

Прохання до музейників України і СНД уважно роздивитися каталог Маркова на 2017 рік. Може щось колись рахувалося у фондах? Хоча, інформаційна війна на бариг подіяла – виставили лише один срібник. Цікаві для нас і єфимки з ознакою, срібні талери, за мільйон яких Богдан Хмельницький найняв російського царя для війни з Польщею. Та торгівельна угода і досі святкується в Росії як “акт злуки” під легендою Переяславської Ради…
http://64.60.141.195/photos/FlippingBook/95c/THENEWYORKSALEauctionXLI/index.html

http://www.dmitrymarkov.com/dm/

http://www.dmitrymarkov.com/dm/cat_nysale41.htm




Нині МЗС України і Посольству України в США, варто ДЕМОНСТРАТИВНО поцікавитися історією срібника Київської Русі. І Мінкульту досить піаритися на кримському золоті, а зайнятися поверненням реальних скарбів!

Маючи бурхливий досвід з Козацькими регаліями, пошуками шаблі Мазепи, картин, пригоду з срібниками на торгах у Москві, полювання на німецькі субмарини, ми вже орієнтуємося, за якими шаблонами будуть діяти дипломати. Поганий план! Програш гарантовано! Перевірено на практиці. Не бійтеся діяти на такому рівні! То брутальна геополітика, і саме тут формується імідж держави. Поки не доходить… Більше агресії та нахабства! Є лот – де взяли? Як завезли? А може вкрали в музеї, чи незаконно десь викопали і злочинними шляхом перемістили? Хай дадуть офіційну письмову відповідь. Мовчать – залучайте ФБР США, Інтерпол. Блокуйте.

Знаючи рівень наших дипломатів у США, і те, хто і як туди потрапляє, надії примарні… Хоча шанс завжди є. А раптом хтось з молодих та енергійних, візьметься? Без тубільної меншовартості.

Трохи довідкової інформації: Дмитрий Марков впервые заинтересовался коллекционированием монет и медалей ещё в 1972-м году. В 1985-м он закончил Исторический факультет Киевского Университета, получив ученую степень за работу “Монетное обращение в средневековой России (VIII – XIII вв.)”. Его широкий диапазон интересов включает в себя русские и советские ордена, медали и предметы военной истории, русские и античные монеты, антиквариат и многое другое. Им опубликовано несколько статей по этим темам.

В 1990-м году Дмитрий Марков иммигрировал в США, где на следующий год основал собственную фирму “DMITRY MARKOV Coins & Medals” На сегодняшний день Дмитрий является одним из самых больших и авторитетных дилеров мира по русским монетам и наградам. Филиал его фирмы находится в Нью-Йорке.

На сегодняшний день фирма “DMITRY MARKOV Coins & Medals” опубликовала 35 полностью иллюстрированных каталогов-определителей, наряду со многими другими коммерческими публикациями. В 1997-м году, Дмитрий Марков внес свой посильный вклад в развитие советской фалеристики, опубликовав A Checklist of Soviet Orders and Medals.

Кажуть, що цьому діячу заборонено в`їзд в Україну… Як і його партнеру В.Касикіну… Чи не вони причетні до контрабанди культурних цінностей з Києва до США?

І СБУ, і СЗР, і МЗС, і Мінкульт вже три роки вперто “не помічають” цю тему. Чому? Пограбування музеїв, приватних колекцій, незаконні розкопки і переміщення культурних цінностей через митний кордон, розпродаж скарбів на сумнівних, хоч і легальних аукціонах, не входить до компетенції цих органів?

Знову залучати спецслужби Монголії?

Цей матеріал ми знову розішлемо на електронні скриньки держорганів, до Посольства і Генконсульства в США. На відповідь не очікуємо. Як і на рішучі дії. А от на силу преси сподіваємося. Треба відучити міжнародних бариг красти і продавати українські культурні цінності! А бариг з української влади скуповувати крадене.

Саме так і називається цей процес!

Віктор Тригуб, редактор журналу “Музеї України”, ветеран розшуку українських культурних цінностей

"Музеї України"

 



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: Олег Ельцов

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: