ТЕМА

Чиновники Черкащини: ми не інваліди!

01 августа 2012 | 11:55

Черкаські чиновники, що роздають свідоцтва по інвалідності своїм колегам, тоб-то фактично розтринкують гроші Пенсійного фонду, подали в суд на журналістку, яка розслідувала цей ганебний бізнес. Від авторки вимогають 20.000 гривень.


 

Комунальний заклад «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи» подав до суду на журналістку Інтернет-видання НародUA Вікторію Кобиляцьку. Позивач вимагає від суду стягнути з журналістки 20 тисяч гривень.

 

Причиною позову стала публікація «Влада робить людей інвалідами», у якій ішлося про велику кількість посадовців, що пішли на пенсію по інвалідності, та про те, що колишні чиновники перед виходом на пенсію масово «ішли в інваліди» заради збільшення пенсії.

 

«Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи» просить суд покарати Кобиляцьку за псування ділової репутації комунального закладу, завдання моральної шкоди та вимагає від неї спростувати недостовірні, на їхню думку, відомості, які викладені в статті.

 

Саму журналістку такий розвиток подій, схоже, не налякав.

 

«Мені приємно, що дехто так високо оцінив мої скромні труди, бо на жаль, матеріал, попри те, що був резонансним, не набув розголосу. Тож сподіваюся, що розгляд справи в суді реанімує тему купівлі чиновниками довідок про інвалідність», - сказала Вікторія Кобиляцька.

 

Також центр медико-соціальної експертизи подав до суду на міського голову Черкас Сергія Одарича та на депутатку Черкаської обласної ради Любов Майбороду, яких журналістка цитує у тексті статті. Крім того, відповідачем у справі є газета «Рідне місто Черкаси», котра розмістила на своїх сторінках матеріал Вікторії Кобиляцької. Судове засідання призначене на 28 серпня цього року.

 

Завдану мером Черкас моральну шкоду у МСЕК оцінили в 5 тисяч гривень. Натомість, міський голова не заперечує проти судового розгляду справи.

 

«Я позитивно оцінюю судовий розгляд. Адже він допоможе розставити всі крапки над «і» в питаннях інвалідності, зокрема епідемії інвалідності серед держслужбовців у 2011 році», - зазначив з цього приводу міський голова Черкас Сергій Одарич.

 

Також 5 тисяч гривень комунальний заклад «Черкаський обласний центр медико-соціальної експертизи» хоче стягнути із депутатки Черкаської обласної ради Любові Майбороди.

 

«Я вважаю, що міський голова має створити депутатську комісію по перевірці обґрунтованості звинувачень МСЕК. Готова долучитись до її роботи на правах члена та оприлюднити перед громадськістю результати її діяльності», - зазначила Любов Майборода у коментарі НародUA.

 

Ще один фігурант справи – газета «Рідне місто Черкаси», з якої теж вимагають грошову компенсацію (20 тисяч гривень) за псування ділової репутації позивача.

 

«Цей позов з боку МСЕК – намагання перевести розгляд проблеми в іншу площину, відволікти увагу від самої суті питання», - вважає Тетяна Громадська - головний редактор газети, яка передрукувала на своїх сторінках матеріал Інтернет-видання «НародUA».

Джерело:http://narodua.com/sotsium/komunalnyj-zaklad-choche-vidsudyty-v-zhurnalistky-20-tysjach-hryven.html

В ТЕМУ: http://tema.in.ua/article/6902.html



комментарии [1]

15.08.2012 15:45     людина стаття "влада робить людей інвалідами" дуже правдива і актуальна. це може скажати кожен і всі це знають. та не у всих є можливість заплатити ці кляті 5 тис.доларів. ЦЕ ПРАВДА!!!
Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

фототема (архивное фото)

© фото: .

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: