ТЕМА

По кому в Києві тюрма плаче?

14 июля 2006 | 11:22

Спостережння засвідчують: з приходом нової влади, зловживання на ринку землі та нерухомості не лише не припинилися, а й активізувалися. Обіцяного наведення порядку не сталося, винні у зловживаннях за часів Кучми не відповідили за законом. Найбільш показовим у цьому сенсі є Київ. Один лише приклад: за часів Ющенка в Києві на вулиці Пушкінській протизаконно викуплено 1,5 га землі! За післяреволюційний час столична міліція порушила низку справ у сфері землекористування. Після чого всі вони потрапили під сукно тодішнього керівника столичної прокуратури Василя Присяжнюка. Зі зміною керівництва прокуратури Києва народжується надія, що ці справи будуть реанімовані, й ми дізнаємося, хто конкретно викупив Київ.


За 2005-2006 роки столична міліця назбирала купу свідчень про кричущі злочини у сфері столичного землекористування. За цими матеріалами прокуратура Києва порушила аж 120 кримінальних справ, з яких 81 справа відноситься до категорії тяжких та особливо тяжких. Але далі того прокурорське керівництво не пішло. Зазвичай справи порушуються за фактом, після чого лягають під сукно.

Ми доведемо це, згадавши найзухваліші злочини, матеріали за якими міцно поховала прокуратура Києва за часів керівництва Василя Присяжнюка.

 

  1. 21 лютого 2005 року прокуратура Києва порушила справу стосовно службових осіб Головного управління земельних ресурсів Київської міськдержадміністрації. Чиновники винесли на розгляд сесії Київради й затвердили незареєстрований проект з неправдивими даними щодо відведення земельної ділянки площею увага! 1,5 га за адресою: вулиця Пушкинська, 33-37. Кияне напевно й уявити не можуть, де у самому центрі Києва можна знайти півтора гектари вільної землі для продажу. А от чиновники з главку земресурсів КМДА таки знайшли! Земля продана за сміхотворною ціною з розрахунку 30 тисяч гривень за сотку (це лише 6 тисяч доларів). Дарма, що при погодженні проекту довелося знести дитячий садок, який за балансовою вартістю коштував 640 тисяч державних гривень. Але ж тепер Київ має шанс побачити в центрі міста ще один хмарочок чи-то бізнес-центр.
  2. 28 листопада 2005 року прокуратура Подільського району порушила кримінальну справу стосовно службових осіб Подільської райдержадміністрації. У далекому 1993 році чиновники уклали договір оренди комунального майна із організацією орендарів Парк культури і відпочинку Куренівський. При цьому, оцінку обєкту ніхто не проводив.  Отже, житлові приміщення парку віддали в користування за копійки. В результаті район недоотримав 2,9 млн.грн. Відповідальності ніхто не поніс.
  3. А памятаєте, що у столиці був свій флот, з річкового вокзалу регулярно відправлялися судна до різних міст понад Дніпром? Зараз річковий вокзал завмер, а флот опинився у надійних приватних руках. Нарешті в травні 2005 року прокуратура Києва за міліцейськими матеріалами порушила кримінальну справу проти службових осіб Фонду держмайна України, Київської судноплавної компанії Київ та КМДА. Це їхніми зусиллями під час реформування судноплавної компанії, з її балансу було передано на баланс новоутвореного ЗАТ Волзьсько-Дніпровська судноплавна компанія 11 теплоходів по ціні 37,7 млн. грн. Тоді як їхня собівартість складала 63,5 млн. грн. Відповідно, збиток держави склад 25,8 млн.грн. Але ж справа не розслідується, крадії сплять спокійно.
  4. У квітні минулого року за матеріалами УБОЗ прокуратура Києва порушила кримінальну справу відносно чиновників КМДА та Печерської райдержадміністрації. Останні діяли вкрай цинічно, дозволивши реконструкцію будинку на вул.Шовковичній, 19, тоді як цей будинок є памяткою архітектури й його реконструкція потребує особливої процедури. А після реконструкції будинок просто передали комерційній структурі навіть не приватизувавши.
  5. У наступній оборудці, викритій УБОЗом, за матеріалами якого порушено кримінальну справу, йдеться про мільйон гривень. Ці гроші у вигляді безповоротної допомоги надійшли на рахунок такого собі Спеціалізованого автотранспортного підприємства від державних структур. А отримувач використав мільйон не за призначенням. Це сталося у лютому 2004 року, справу порушено рік тому, але й досі винні на волі.
  6. Рік тому Генпрокуратура порушила одну цікаву справу, яка невдовзі потрапила до прокуратури Києва, де й загинула у стосах справ не для розслідування. Йдеться про чинвників ДК Укртрансбуд, які протягом 2002-2004 років в розрахунок будівництва мосту в Туркменії, отримали газ вартістю 36 дол. за кубометр.  А потім чиновники раптом продали дефіцитний енергоносій начебто собі у збиток дешевше ціни, за яку його отримали. Збитки держави склали 59 млн.грн. Чиновники досі почуваються чудово, й вочевидь, тепло згадують Василя Присяжнюка.
  7. Ще одна справа, порушена ГПУ, й похована київською прокуратурою стосується посадових осіб ДП НАЕК Енергоатом. Останні, навіть не отримуючи дозволу Фонду держмайна, здали в аренду комерсантам два оздоровчих комплекси в селі Ліски Києво-Святошинського району Київської області. Завдані збитки понад 1,9 млн.грн.

 

У прокуратури є безліч способів допомогти панам крадіям уникнути кримінальної відповідальності. Окрім нерозслудування порушених кримінальних справ найбільш шановані люди мають честь взагалі не потрапляти у ранг підозрюваних. Ось кілька прикладів того,  як прокуратура відмовляється порушувати кримінальні справи або закриває їх на підставі п2. ст.6 КПК (за відсутністю складу злочину), коли наявні всі ознаки зловживань чиновників із значними збитками державі.

1. 5 березня 2005 року слідче управління столичної міліції порушило кримінальну справу за фактом розтрати майна громади Києва на понад 400 тисяч гривень та незаконного заволодіння земельною ділянкою по вулиці Спаській,12. Схема оборудки. Київський центр з охорони памяток отримав ділянку для відтворення, обслуговування та експлуатації житлового будинку історичної садиби кінця 19 сторіччя. Зазначимо: ця організація підпорядкована КМДА й фактично знаходиться у тій самій будівлі на Спаській, 12. Підрядниками виступили трест Київміськбуд, та БП №3 КМБ-1. Згідно інвестиційного договору інвесторами виступали посадові особи КМДА та їхні родичі. З матеріалів цієї справи виходило, що до відповідальності слід було притягати й керівників Київміськбуду та чиновників КМДА. Проте прокуратура закрила цю кримінальну справу.   

2. Столична міліція зясувала, що керівник санацією ВАТ Радикал Стаднік незаконно розпродав держмайно на 5 мільйонів грн. Прокуратура натомість відмовила у порушенні кримінальної справи. Водночас прокуратура не опротестувала незаконний продаж майна Радикалу, відповідно, шахраям надано можливість вкрасти те, що ще не вкрадено.

3. В жовтні 2005 року міліція Києва направила до Генпрокуратури матеріали для прийняття рішення про порушення кримінальних справ стосовно директора ЗАТ Ринок Лісовий, першого заступника Деснянської райдержадміністрації Києва та начальника Головного управління охорони здоровя Києва, які перевищивши повноваження, на підставі протоколу, безпідставно затвердженого КМДА, повторно погодили договір на право тимчасового користування земельною ділянкою площею півгектари за адресою вулиця Братиславська,3. Через нецільове використання ділянки та її незаконну передачу ринку, до бюджету міста не надішов майже мільйон гривень. У листопаді 2005 року ГПУ повернула зібрані міліцією матеріали на доопрацювання. До речі, роком раніше за тим самим фактом відмовилась порушувати кримінальну справу прокуратура Києва.

4. Також прокуратура Києва не побажала порушувати кримінальну справу проти І.Бондарева, директора Державного дочірнього підприємства  Державний Департамент по забезпеченню та контролю за використанням енергоресурсів в регіонах України, який діє при Управлінні справами Апарату Верховної Ради. Навесні 2004 року Бондарєв отримав від компанії Pelacon Limited 250 тис.дол. для придбання та поставки арматури. Чиновник просто вкрав гроші, навіть не збираючись купувати якусь там арматуру для британців. Отакого!

6. А у грудні минулого року Генпрокуратура закрила справу, порушену прокуратурою Києва за матеріалами столичної міліції стосовно заступника Печерської райдержадміністрації держреєстратора Н.Кондрашової. Без зусиль цієї панянки у Ігоря Бакая не було б можливості вкрасти у держави готель Дніпро. Попри численні порушення, не маючи на те права, Кондрашова зареєструвала ТОВ Дніпро-Еліт, після чого у його власність перейшло державне майно вартістю 92,2 млн.грн. у вигляді готелю Дніпро, що належав Держуправсправами, керованими на той час Ігорем Бакаєм.

7. Прокуратура Києва у квітні 2006 року відмовилась порушувати справу за фактом протизаконої здачі в аренду будинку по вул.Контрактовій,4 в Києві (Гостинний двір), що належить АТЗТ Укрреставрація. Цей будинок протягом 11 років арендується без згоди ФДМУ та його регіонального відділення. Щороку орендар платить близко мільйона гривень, а Укрреставрація перераховує до бюджету близько 70 тис.грн. Після ревізії було встановлено умисну несплату до держбюджету понад 1,2 млн.грн. лише протягом 2004 року. Також встановлено факт протизаконної перебудови Гостинного двору, чим памятці архітектури завдано значної шкоди.

8.Прокуратура Києва також відмовила у порушенні кримінальної справи стосовно посадових осід Подільскої райдержадміністрації, які протизаконно оплачували з бюджету навчання чиновників Голосііївської райдержадміністрації.

9. З грудня минулого року триває загадкова тяганина із порушенням кримінальної справи за фактом використання службовими особами ДКП ТРК Київ 152 тисяч бюджетних гривень.

10. В травні минулого року міліція направляла до прокуратури Києва матеріали, які доводять зловживання чиновниками Главку охорони здоровя КМДА під час проведення тендеру із закупівлі діагностичного обладнання. Прямі збитки бюджету склали 176 тисяч гривень, неотримана вигода понад 700 тисяч. Прокуратура відмовилась порушувати справу.

 

Нарешті, ще один надійний спосіб поховати справу це безкінечно довго розглядати матеріали дослідчої перевірки, здійсненої органами міліції.  Так, протягом цього року міліція направила до міської прокуратури 8 матеріалів щодо незаконного використання земельних ділянок та їхньої забудови. Терміни реагування збігли, прокуратура мовчить.

1.16 січня 2006 року до Голосіївської райпрокуратури направлено матеріали щодо порушень чиновниками КМДА під час виділення ділянок по провулку Феофанівському в Києві, загальною площею 2,7 га. Матеріали досі розглядаються.

2. Керівники ТОВ Рест-енерджі отримали гроші від громадян Поповича та Моріна, але перший так і не дочекався квартири в Києві по вулиці Лісовій, а другий будинку в селищі Коцюбинське на Київщині. Втім, прокуратуру це необходить.

3. Службові особи держархіву надали неправдиві документи щодо фактичних розмірів земельної ділянки по вул.Соломянській, 24, де мають будувати будинок. Прокуратура мовчить.

4. Ще в березні 2006 року до прокуратури Голосіївського району Києва направлені матеріали щодо М.Ходаківського, директора Державного музею народної архітектури сели Пирогово. За цими матеріалами вбачається, що Ходаківський, зловживаючи службовим становищем, з 1998 року здавав в аренду приватним підприємствам земельні ділянки Музею із заниженням арендної ставки. А з отриманої платні за оренду не перераховував 50% коштів до бюджету міста. Він заподіяв збитки у 73,5 тис.грн.

5. Ще одне житлове кидалово виявили міліціонери Дарницького району столиці. Вони направили до райпрокуратури матеріали стосовно зловживань посадових осіб ТОВ УкоІнвестБуд. Ці пани отримали гроші від двох громадян задля фінансування будіцвництва квартири в житлового будинку по вулиці Олевська, 13\50. Квартиру інвестори не отримали й не могли отримати, оскільки УкоІнвестБуд не мав жодного стосунку до зведення цього будинку. Проте, стараннями Дарницької райпрокуратури шахраї не понесли жодної відповідальності.

6. Ще в березні дарницькі міліціонери направили матеріали до Дарницької прокуратури стосовно посадових осіб ДП Ветеран спілки ветеранів Афганістану Дарницького району Києва. Комерсанти уклали угоди пайової участі будівництва житлового будинку по вул.Драгоманова, 6В, але зобовязань не виконали. Загальна сума кидка 1 млн.грн.

7,8. Столичний УБОЗ в березні цього року передав до прокуратури Києва матеріали щодо зловживань чиновників КМДА  під час виділення земельних ділянок під забудову на території памятки археології Звіринецькі печери, а також матеріали про зловживання чиновників Управління земельних ресурсів КМДА під час надання висновків та погоджень при виділенні землеьної ділянки на вул.Щорса,38-А, без наявності документів, необхідних для розгляду Київради. Прокуратура звично зберігає мовчанку.

 

Цікаво те, що всі ці факти не становлять таємниці для перших осіб держави. За нашими даними, ще у травні керівництво столичної міліції нагадало про бездіяльність прокуратури щодо цих справ тодішньому прокурору Києва Василю Присяжнюку та  проінформувало міністра Юрія Луценка. Відомо про це й президентові Віктору Ющенку. Тоді виникає питання: чому ж досі зло не покаране, й чи не через це кримінал у сфері розкрадання земель в Києві триває попри зміну влади й заяложене гасло про те, що бандити сидітимуть по тюрмах?

Олег Єльцов, ТЕМА (tema.in.ua), для ProUa

По кому в Києві тюрма плаче?

 

Спостережння засвідчують: з приходом нової влади, зловживання на ринку землі та нерухомості не лише не припинилися, а й активізувалися. Обіцяного наведення порядку не сталося, винні у зловживаннях за часів Кучми не відповідили за законом. Найбільш показовим у цьому сенсі є Київ. Один лише приклад: за часів Ющенка в Києві на вулиці Пушкінській протизаконно викуплено 1,5 га землі! За післяреволюційний час столична міліція порушила низку справ у сфері землекористування. Після чого всі вони потрапили під сукно тодішнього керівника столичної прокуратури Василя Присяжнюка. Зі зміною керівництва прокуратури Києва народжується надія, що ці справи будуть реанімовані, й ми дізнаємося, хто конкретно викупив Київ.

 

За 2005-2006 роки столична міліця назбирала купу свідчень про кричущі злочини у сфері столичного землекористування. За цими матеріалами прокуратура Києва порушила аж 120 кримінальних справ, з яких 81 справа відноситься до категорії тяжких та особливо тяжких. Але далі того прокурорське керівництво не пішло. Зазвичай справи порушуються за фактом, після чого лягають під сукно.

Ми доведемо це, згадавши найзухваліші злочини, матеріали за якими міцно поховала прокуратура Києва за часів керівництва Василя Присяжнюка.

 

  1. 21 лютого 2005 року прокуратура Києва порушила справу стосовно службових осіб Головного управління земельних ресурсів Київської міськдержадміністрації. Чиновники винесли на розгляд сесії Київради й затвердили незареєстрований проект з неправдивими даними щодо відведення земельної ділянки площею увага! 1,5 га за адресою: вулиця Пушкинська, 33-37. Кияне напевно й уявити не можуть, де у самому центрі Києва можна знайти півтора гектари вільної землі для продажу. А от чиновники з главку земресурсів КМДА таки знайшли! Земля продана за сміхотворною ціною з розрахунку 30 тисяч гривень за сотку (це лише 6 тисяч доларів). Дарма, що при погодженні проекту довелося знести дитячий садок, який за балансовою вартістю коштував 640 тисяч державних гривень. Але ж тепер Київ має шанс побачити в центрі міста ще один хмарочок чи-то бізнес-центр.
  2. 28 листопада 2005 року прокуратура Подільського району порушила кримінальну справу стосовно службових осіб Подільської райдержадміністрації. У далекому 1993 році чиновники уклали договір оренди комунального майна із організацією орендарів Парк культури і відпочинку Куренівський. При цьому, оцінку обєкту ніхто не проводив.  Отже, житлові приміщення парку віддали в користування за копійки. В результаті район недоотримав 2,9 млн.грн. Відповідальності ніхто не поніс.
  3. А памятаєте, що у столиці був свій флот, з річкового вокзалу регулярно відправлялися судна до різних міст понад Дніпром? Зараз річковий вокзал завмер, а флот опинився у надійних приватних руках. Нарешті в травні 2005 року прокуратура Києва за міліцейськими матеріалами порушила кримінальну справу проти службових осіб Фонду держмайна України, Київської судноплавної компанії Київ та КМДА. Це їхніми зусиллями під час реформування судноплавної компанії, з її балансу було передано на баланс новоутвореного ЗАТ Волзьсько-Дніпровська судноплавна компанія 11 теплоходів по ціні 37,7 млн. грн. Тоді як їхня собівартість складала 63,5 млн. грн. Відповідно, збиток держави склад 25,8 млн.грн. Але ж справа не розслідується, крадії сплять спокійно.
  4. У квітні минулого року за матеріалами УБОЗ прокуратура Києва порушила кримінальну справу відносно чиновників КМДА та Печерської райдержадміністрації. Останні діяли вкрай цинічно, дозволивши реконструкцію будинку на вул.Шовковичній, 19, тоді як цей будинок є памяткою архітектури й його реконструкція потребує особливої процедури. А після реконструкції будинок просто передали комерційній структурі навіть не приватизувавши.
  5. У наступній оборудці, викритій УБОЗом, за матеріалами якого порушено кримінальну справу, йдеться про мільйон гривень. Ці гроші у вигляді безповоротної допомоги надійшли на рахунок такого собі Спеціалізованого автотранспортного підприємства від державних структур. А отримувач використав мільйон не за призначенням. Це сталося у лютому 2004 року, справу порушено рік тому, але й досі винні на волі.
  6. Рік тому Генпрокуратура порушила одну цікаву справу, яка невдовзі потрапила до прокуратури Києва, де й загинула у стосах справ не для розслідування. Йдеться про чинвників ДК Укртрансбуд, які протягом 2002-2004 років в розрахунок будівництва мосту в Туркменії, отримали газ вартістю 36 дол. за кубометр.  А потім чиновники раптом продали дефіцитний енергоносій начебто собі у збиток дешевше ціни, за яку його отримали. Збитки держави склали 59 млн.грн. Чиновники досі почуваються чудово, й вочевидь, тепло згадують Василя Присяжнюка.
  7. Ще одна справа, порушена ГПУ, й похована київською прокуратурою стосується посадових осіб ДП НАЕК Енергоатом. Останні, навіть не отримуючи дозволу Фонду держмайна, здали в аренду комерсантам два оздоровчих комплекси в селі Ліски Києво-Святошинського району Київської області. Завдані збитки понад 1,9 млн.грн.

 

У прокуратури є безліч способів допомогти панам крадіям уникнути кримінальної відповідальності. Окрім нерозслудування порушених кримінальних справ найбільш шановані люди мають честь взагалі не потрапляти у ранг підозрюваних. Ось кілька прикладів того,  як прокуратура відмовляється порушувати кримінальні справи або закриває їх на підставі п2. ст.6 КПК (за відсутністю складу злочину), коли наявні всі ознаки зловживань чиновників із значними збитками державі.

1. 5 березня 2005 року слідче управління столичної міліції порушило кримінальну справу за фактом розтрати майна громади Києва на понад 400 тисяч гривень та незаконного заволодіння земельною ділянкою по вулиці Спаській,12. Схема оборудки. Київський центр з охорони памяток отримав ділянку для відтворення, обслуговування та експлуатації житлового будинку історичної садиби кінця 19 сторіччя. Зазначимо: ця організація підпорядкована КМДА й фактично знаходиться у тій самій будівлі на Спаській, 12. Підрядниками виступили трест Київміськбуд, та БП №3 КМБ-1. Згідно інвестиційного договору інвесторами виступали посадові особи КМДА та їхні родичі. З матеріалів цієї справи виходило, що до відповідальності слід було притягати й керівників Київміськбуду та чиновників КМДА. Проте прокуратура закрила цю кримінальну справу.   

2. Столична міліція зясувала, що керівник санацією ВАТ Радикал Стаднік незаконно розпродав держмайно на 5 мільйонів грн. Прокуратура натомість відмовила у порушенні кримінальної справи. Водночас прокуратура не опротестувала незаконний продаж майна Радикалу, відповідно, шахраям надано можливість вкрасти те, що ще не вкрадено.

3. В жовтні 2005 року міліція Києва направила до Генпрокуратури матеріали для прийняття рішення про порушення кримінальних справ стосовно директора ЗАТ Ринок Лісовий, першого заступника Деснянської райдержадміністрації Києва та начальника Головного управління охорони здоровя Києва, які перевищивши повноваження, на підставі протоколу, безпідставно затвердженого КМДА, повторно погодили договір на право тимчасового користування земельною ділянкою площею півгектари за адресою вулиця Братиславська,3. Через нецільове використання ділянки та її незаконну передачу ринку, до бюджету міста не надішов майже мільйон гривень. У листопаді 2005 року ГПУ повернула зібрані міліцією матеріали на доопрацювання. До речі, роком раніше за тим самим фактом відмовилась порушувати кримінальну справу прокуратура Києва.

4. Також прокуратура Києва не побажала порушувати кримінальну справу проти І.Бондарева, директора Державного дочірнього підприємства  Державний Департамент по забезпеченню та контролю за використанням енергоресурсів в регіонах України, який діє при Управлінні справами Апарату Верховної Ради. Навесні 2004 року Бондарєв отримав від компанії Pelacon Limited 250 тис.дол. для придбання та поставки арматури. Чиновник просто вкрав гроші, навіть не збираючись купувати якусь там арматуру для британців. Отакого!

6. А у грудні минулого року Генпрокуратура закрила справу, порушену прокуратурою Києва за матеріалами столичної міліції стосовно заступника Печерської райдержадміністрації держреєстратора Н.Кондрашової. Без зусиль цієї панянки у Ігоря Бакая не було б можливості вкрасти у держави готель Дніпро. Попри численні порушення, не маючи на те права, Кондрашова зареєструвала ТОВ Дніпро-Еліт, після чого у його власність перейшло державне майно вартістю 92,2 млн.грн. у вигляді готелю Дніпро, що належав Держуправсправами, керованими на той час Ігорем Бакаєм.

7. Прокуратура Києва у квітні 2006 року відмовилась порушувати справу за фактом протизаконої здачі в аренду будинку по вул.Контрактовій,4 в Києві (Гостинний двір), що належить АТЗТ Укрреставрація. Цей будинок протягом 11 років арендується без згоди ФДМУ та його регіонального відділення. Щороку орендар платить близко мільйона гривень, а Укрреставрація перераховує до бюджету близько 70 тис.грн. Після ревізії було встановлено умисну несплату до держбюджету понад 1,2 млн.грн. лише протягом 2004 року. Також встановлено факт протизаконної перебудови Гостинного двору, чим памятці архітектури завдано значної шкоди.

8.Прокуратура Києва також відмовила у порушенні кримінальної справи стосовно посадових осід Подільскої райдержадміністрації, які протизаконно оплачували з бюджету навчання чиновників Голосііївської райдержадміністрації.

9. З грудня минулого року триває загадкова тяганина із порушенням кримінальної справи за фактом використання службовими особами ДКП ТРК Київ 152 тисяч бюджетних гривень.

10. В травні минулого року міліція направляла до прокуратури Києва матеріали, які доводять зловживання чиновниками Главку охорони здоровя КМДА під час проведення тендеру із закупівлі діагностичного обладнання. Прямі збитки бюджету склали 176 тисяч гривень, неотримана вигода понад 700 тисяч. Прокуратура відмовилась порушувати справу.

 

Нарешті, ще один надійний спосіб поховати справу це безкінечно довго розглядати матеріали дослідчої перевірки, здійсненої органами міліції.  Так, протягом цього року міліція направила до міської прокуратури 8 матеріалів щодо незаконного використання земельних ділянок та їхньої забудови. Терміни реагування збігли, прокуратура мовчить.

1.16 січня 2006 року до Голосіївської райпрокуратури направлено матеріали щодо порушень чиновниками КМДА під час виділення ділянок по провулку Феофанівському в Києві, загальною площею 2,7 га. Матеріали досі розглядаються.

2. Керівники ТОВ Рест-енерджі отримали гроші від громадян Поповича та Моріна, але перший так і не дочекався квартири в Києві по вулиці Лісовій, а другий будинку в селищі Коцюбинське на Київщині. Втім, прокуратуру це необходить.

3. Службові особи держархіву надали неправдиві документи щодо фактичних розмірів земельної ділянки по вул.Соломянській, 24, де мають будувати будинок. Прокуратура мовчить.

4. Ще в березні 2006 року до прокуратури Голосіївського району Києва направлені матеріали щодо М.Ходаківського, директора Державного музею народної архітектури сели Пирогово. За цими матеріалами вбачається, що Ходаківський, зловживаючи службовим становищем, з 1998 року здавав в аренду приватним підприємствам земельні ділянки Музею із заниженням арендної ставки. А з отриманої платні за оренду не перераховував 50% коштів до бюджету міста. Він заподіяв збитки у 73,5 тис.грн.

5. Ще одне житлове кидалово виявили міліціонери Дарницького району столиці. Вони направили до райпрокуратури матеріали стосовно зловживань посадових осіб ТОВ УкоІнвестБуд. Ці пани отримали гроші від двох громадян задля фінансування будіцвництва квартири в житлового будинку по вулиці Олевська, 13\50. Квартиру інвестори не отримали й не могли отримати, оскільки УкоІнвестБуд не мав жодного стосунку до зведення цього будинку. Проте, стараннями Дарницької райпрокуратури шахраї не понесли жодної відповідальності.

6. Ще в березні дарницькі міліціонери направили матеріали до Дарницької прокуратури стосовно посадових осіб ДП Ветеран спілки ветеранів Афганістану Дарницького району Києва. Комерсанти уклали угоди пайової участі будівництва житлового будинку по вул.Драгоманова, 6В, але зобовязань не виконали. Загальна сума кидка 1 млн.грн.

7,8. Столичний УБОЗ в березні цього року передав до прокуратури Києва матеріали щодо зловживань чиновників КМДА  під час виділення земельних ділянок під забудову на території памятки археології Звіринецькі печери, а також матеріали про зловживання чиновників Управління земельних ресурсів КМДА під час надання висновків та погоджень при виділенні землеьної ділянки на вул.Щорса,38-А, без наявності документів, необхідних для розгляду Київради. Прокуратура звично зберігає мовчанку.

 

Цікаво те, що всі ці факти не становлять таємниці для перших осіб держави. За нашими даними, ще у травні керівництво столичної міліції нагадало про бездіяльність прокуратури щодо цих справ тодішньому прокурору Києва Василю Присяжнюку та  проінформувало міністра Юрія Луценка. Відомо про це й президентові Віктору Ющенку. Тоді виникає питання: чому ж досі зло не покаране, й чи не через це кримінал у сфері розкрадання земель в Києві триває попри зміну влади й заяложене гасло про те, що бандити сидітимуть по тюрмах?

  Олег Єльцов, "Тема", спеціально для "Киян"

Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: Павел ПАЩЕНКО

Конец зиме!

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: