ТЕМА

200 тисяч євро за свободу

27 октября 2010 | 09:03 , Олена Талаєва, для ТЕМИ

Громадянина Німеччини Андреаса Мікуліоніса обвинуватили в сутенерстві. За свободу" бізнесмена убозівці запросили 200 тисяч євро: просто ментівський бізнес й нічого особистого


- Андреаса  взяли на кордоні України, на КПП «Краківець» біля Львова,  - каже адвокат німця Олександр Плахотнюк. – Обвинуватили у «втягуванні невідомих осіб в проституцію», бо в його машині були три львів’янки, які виїжджали на роботу в Польщу.

Тридцятивосьмирічний Мікуліоніс громадянин Німеччини литовського походження. Мешкає у невеличкому містечку недалеко від Штудгарта. Має дві вищі освіти: технічну та фінансову. Окрім німецької володіє п’ятьма мовами. У Німеччині, куди приїхав з Вільнюсу, живе понад 20 років. Працював фінансовим консультантом німецької фірми, а також шукав об’єкти для інвестування в Україні, Росії, Білорусії. Чотири роки тому інвестував більше 150 тисяч євро в пінобетонний завод в Рівному, як у спільний із українцями бізнес. Але завод прогорів через шахрайство українського директора.

Восени минулого року, коли Мікуліоніс повертався із чергової поїздки у справах бізнесу через Львів до Німеччини, на кордоні його затримали львівські убозівці. В його авто були мешканці Львова сестри Віта та Людмила Марчук і Наталія Пивовар. Виявляється, напередодні поїздки за кордон жінки написали заяви на Мікуліоніса в міліцію. Мовляв, обіцяв влаштувати їх офіціантками і танцівницями у нічний клуб в Німеччині. Але не приховував, що їм можуть запропронувати працювати повіями. Називав розцінки за надання сексуальних послуг по 100 євро за годину з клієнта. Міліціонери звинуватили Мікуліоніса в тому, що він хотів вивезти жінок в Німеччину з метою сексуальної експлуатації і арештували. Звинувачують у замаху на втягнення в проституцію. Німецького бізнесмена можуть засудити досеми  років тюрми. Вже майже рік він утримується в СІЗО.

- Справа Мікуліоніса сфабрикована убозівцями, - переконує його адвокат  Плахотнюк. – Це  суто львівський міліцейський «бізнес». У Львів приїжджають багато іноземців з Польщі, Німеччини. От їх і «наколюють» - приміром, на наркотиках,  чи як Мікуліоніса  - «на втягуванні осіб в проституцію».

За словами адвоката  подібні «постановочні» справи закінчуються через 10 днів після затримання іноземця. Рішенням суду кримінальна справа закривається. Начеб-то судді «розібрались»… Але з Мікуліонісом «не вийшло». Він сів надовго.

-        «Меня запугивали в ИТТ», - написав в листі до друзів у Львові російською мовою Мікуліоніс. Додав,  що  «… был личный разговор з Кулиничем (тодішній начальник відділу по боротьбі із торгівлею людьми Львівського УБОЗу) со мной в ИТТ без адвоката с условием освобождения (200.000 евро), и разговор со следователем Лысенко о деталях перевода, получения суммы и сроках решения вопроса денег».

Сьогодні кримінальна справа по обвинуваченню  Мікуліоніса розглядається  Залізничним райсудом Львова. Мікуліоніс сидить в СІЗО у Львові. В камері на чотирьох утримують трьох ув’язнених. Андреас каже, що йому подобається знаходитись разом з українцями. Бо вони освідченіші за іноземців. У камері вчить українську мову і закони. До СІЗО йому  пишуть листи двоє жінок – Ольга та наречена Олена Урбонене, яка живе у Литві.

Львів’янка Ольга Резнікова, 32 роки,  була фінансовим директором фірми Мікуліоніса в Україні. Нині працює митним брокером. Проходить разом із Мікуліонісом по одній кримінальній справі як співучасниця. У Ольги двоє маленьких синів, 6-річний Максим та дворічний Аскольд, тому судді вирішили відпустити жінку до суду на підписку про невиїзд.

- Андреас подзвонив мені востаннє, коли проходив митний контроль на кордоні, - розказує Ольга Рєзнікова. - Сказав, що його не випускають митники. Потім зв'язок обірвався.

За кілька днів до Ольги подзвонив адвокат Юрчишин. Сказав, що Мікуліоніс у СІЗО.

- Я одразу побігла в міліцію, - продовжує Ольга. - Начальник УБОЗу Кулініч вимагав, щоб свідчила проти Андреаса, бо інакше відніме у мене дітей і відправить їх у дитбудинок. Я відмовилась. Із свідка стала обвинувачуваною по кримінальній справі.

Саме Ольга познайомила Мікуліоніса із львів’янками Наталією Пивовар та сестрами Марчук. Каже, що жінки хотіли виїхати на роботу до Польщі і вона консультувала їх. Жінки мали польські робочі візи. Мікуліоніс обіцяв влаштувати жінок  на роботу, бо його племінник в Німеччині має фірму, яка добирає персонал в кафе та ресторани.

          Телефонні розмови по мобільному Мікуліоніса та Ольги міліціонери прослуховували та записували. Як свідчить одна з роздруківок, Мікуліоніс справді бачився із сестрами Марчук. Пригощав жінок шампанським.

          - Андреас, быстрей, быстрей, - просить одна із них під час побачення. І додає: "Андреас, гроші, гроші". Також сестри хвалились одна одній, що їх знайома повія "прийняла 24 чоловіків за один день".

          Адвокат Мікуліоніса сподівається на справедливе рішення суду і виправданння німецького бізнесмена.

          - У що і кого втягував Мікуліоніс, коли навіть не виїхав із так званими «потерпілими дівчатами» за кордон? - каже адвокат Плахотнюк. - Стаття, за якою обвинувачується  мій підзахисний, має такі кваліфікаційні ознаки, як обмеження статевої свободи чи посягання на приватну власність, обман. Мікуліоніс не забирав паспорти у дівчат, не надягав їм кайдани і не тягнув силоміць у машину, аби відвезти за кордон. Мій підзахисний нікого не обманював.

     У львівському УБОЗі прокоментувати кримінальну справу Мікуліоніса відмовились. Мовляв, Кулініч вже не начальник відділу по боротьбі із торгівлею людьми, його перевели працювати в Ровно. Слідчий Лисенко за затягування із росзлідуванням кримінальної справи Мікуліоніса отримав дисциплінарне стягнення.

Ольга Резнікова та Андреас Мікуліоніс чекають на вирок суду. Наречена німецького бізнесмена Олена Урбонене написала заяву до загсу у Львові. Отримала дозвіл на реєстрацію шлюбу в СІЗО і готується до весілля із Мікуліонісом.



Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: .

Джэк Николсон photos by Joan Colom

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: