ТЕМА

Не захотіла піти заміж підеш у тюрму!

16 октября 2008 | 10:18 , Кость Шевченко

прокурор Києва Євген Блажівський

Так вирішив колишній нардеп Володимир Лановий стосовно своєї колишньої коханки Олени Савинової, і руками високо посадовців в погонах доводить, що це не жарт. Особливо вдячним Лановий повинен бути прокурору Києва Блажівському, який пресує колишню коханку Ланового всупереч рішенню Генпрокуратури.


    „Тема” вже розповідала, як 2006 року Лановий, заручившись підтримкою прокуратури м.Києва, ініціював порушення проти художниці Савинової, матері двох дітей, меншому з котрих – п”ять років, кримінальну справу начебто через шахрайство. Це співпало із розірванням їхніх багаторічних  стосунків за ініціативою Савинової, яка відмовилася вийти за нього заміж. Колишній нардеп від „Нашої України” звинувачує Савинову в тому, що вона начебто винна йому велику суму грошей, і звичайно ж заперечував факт наявності у них особистих стосунків (інакше б кримінальну справу не порушили). Міліція, яка порушила справу, закрила очі навіть на наявні у справі розписки Ланового: „Я тебя люблю” та „Я не имею к Савиновой Е.М. материальных претензий”, написання яких саме Лановим підтвердила графологічна експертиза.
      2007 року ця кримінальна справа була закрита судами нижчої на вищої інстанцій. Та Володимир Лановий не заспокоювався. Замість того, щоб розробляти програми виходу з економічної кризи, в якій знаходиться країна, (адже він вважає, що є економістом зі світовим ім”ям), доктор Лановий не вилазив з прокурорських кабінетів та приймалень Верховного Суду. І таки домігся того, аби з порушенням законодавства (про що "ТЕМА"також повідомляла) - Верховний Суд відправив кримінальну справу Савинової на повторний судовий розгляд.
       Вже у 2008 році Шевченківський районний суд вдруге виносить ухвалу про закриття кримінальної справи щодо Савинової на підставі наявності між Лановим і Савиновою цивільно-правових відносин. Доктор Лановий знов побіг до Київської прокуратури, і та подала скаргу до Апеляційного суду. Апеляційний суд за відсутності Савинової та її захисника скасовує ухвалу Шевченківського райсуду, справу направляє на розслідування. Але чомусь не назад, у райвідділ, де вона була порушена, а до ГУ МВС м. Києва.
      Коли Савинова запитала у слідчого, чому саме у міському слідчому управлінні розслідують її справу, той повідомив, що це дуже складна і важлива справа, мовляв, тут потрібні неупереджені, професійні слідчі. Але приватно, так би мовити не для преси, їй повідомили, що це є звичайною, буденною справою, на яку не варто витрачати стільки зусиль.
 
 
Й ще проінформували: саме так зазвичай розправляються з непокірними коханками люди при владі. А ви хіба не знали? Забирають машини, квартири, бува і саджають. Дякуйте, що по судах тягають, бо могли й бандитам замовити.
       За кілька днів з подачі прокуратури Києва за ухвалою Шевченківського суду у квартирі Савинової, де мирно спала вона з п”ятирічним сином, було проведено обшук – шукали гроші, які вимагає від неї „замовник” справи пан Лановий. Нишпорили у дитячих іграшках на очах у переляканого малюка, заглядали під розвішені по стінах картини, а за усім цим зацікавлено спостерігали запрошені у якості понятих сусіди. Звісно, нічого не знайшли, але „замовник” вочевидь залишився задоволеним. Цікаво, а якби нишпорки знайшли б якісь гроші, вони б їх вилучили, бо вони належать Лановому? Але ж якись великий юрист виписав ордер на цей обшук...
      У відчаї Савинова звернулася до народного депутата, члену комітетету ВР по боротьбі з корупцією та організованою злочинністю Григорія Омельченка. Той, прочитавши її листа, спочатку не повірив, що така дикість може відбуватися насправді, що так буденно і методично знищують жінку тільки тому, що комусь із зв»язками цього хочеться. Депутат, як колишній досвідчений працівник правоохоронних органів, констатував, що ніякого шахрайства у цій справі не проглядається, а по суті немає і самої справи.
Омельченко звернувся із запитом до Генеральної прокуратури. Остання ретельно вивчила справу Савинової і також прийшла до висновку, що, висловлюючися офіційною мовою, між Савиновою і Лановим виникли цивільно-правові відносини, отже кримінальна справа має бути закрита.
      Але у прокуратурі м. Києва чомусь не можуть погодитися із таким твердженням. Можна зрозуміти Ланового із його ображеним самолюбством та дефіцитом моралі. Але для чого „впиратися” і намагатися будь-що продовжувати тиск на одиноку жінку з маленькою дитиною прокурору Києва Євгену Блажівському? Може вони з Лановим родичі, куми, земляки? А може переловили в Києві вже всіх злочинців, залишилися тільки колишні коханки та ображені екс-депутати? Адже у професійних якостях очільника Київської прокуратури ніхто не сумнівається.
      Тим часом дворічна судова тяганина, обшуки, виклики на допит дали  очікуваний результат. Олена Савинова з нервовим зривом опинилася у психо-неврологічному відділенні лікарні. Ясна річ, виникли серйозні проблеми з доглядом за п»ятирічним Тарасом. Жінка не збирається миритися з несправедливістю – якщо не вдасться зупинити тиск на неї на батьківщині, планує звернутися до Європейського Суду з прав людини, і відшкодувати там моральні збитки - свої і своїх дітей.


Комментировать статью
Автор*:
Текст*:
Доступно для ввода 800 символов
Проверка*:
 

также читайте

по теме

Как нардеп Продивус руководил Ровенщиной и контролировал янтарные прииски

02. 09. 2024 | 09:10 , ТЕМА

Об этом криминальном герое доводилось писать в далеком 2014 году. Со свержением банды Яныка и подельников Саши-Стоматолога, контролировавших нелегальную добычу янтаря в Полесье, этот вид бизнеса остался бесхозным. Для передела собственности немедленно выдвинулся тогдашний БЮТовец Продивус с боевиками. Это была славная битва! А потом про янтарный беспредел возопил свежеиспеченный министр внутренних дел Аваков и добился-таки ввода в Полесье бойцов Нацгвардии. Бойцы завезли помпы, установили их в полковых палатках и начали мыть… Продивус был теневым хозяином Ровенщины. Об этом на записях Мельниченко докладывал Кучме еще министра Кравченко. Сегодняшний его статус неизвестен. Ссылку на нашу статью десятилетней давности приведем в конце текста, а начнем с фабулы недавнего решения суда по событиям того периода.

фототема (архивное фото)

© фото: Ефрем Лукацкий

1990-й год. одно из первых задержаний вымогателей сотрудниками ОБОП ГУВД г.Киева

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: