ТЕМА

Скрытые прелести и подводные камни рассредоточения

13 июня 2024, Олег Ельцов. ТЕМА

Рассредоточение – непреложное правило военного времени. Служивые люди его отлично знают, поэтому не концентрируют вооружение и технику на крупных складах, а личный состав – во вместительных казармах. Игнорирование этого требования в начале войны стоило нам немалых материальных средств и многих жизней. Сегодня, кажется, ушли в прошлое концентрация воинов на полигонах и в учебных центрах, бойцы уже не собираются массово в излюбленных кафе и ресторанах. Случаи с прилетами и многочисленными жертвами научили не игнорировать правила, писанные кровью…

5 гігават Зеленського

12 июня 2024

...пообіцяв звести найближчими роками президент України. Такі заяви президента не обґрунтовані реальними технічними можливостями.

"Зараз легка фаза дефіциту"

12 июня 2024, Тетяна Ніколаєнко

Що чекає українську енергетику та українців узимку.

Утром деньги – вечером демократия

10 июня 2024, Олег Ельцов. ТЕМА

Что не так с гражданским обществом? Его формируют-формируют, не первый десяток лет заваливают грантами, а все равно получается шабунинский центр борьбы с коррупцией! Народ даже на собрания родных ОСББ не ходит, а когда приходит… лучше б дома сидел. На четвертом десятке лет независимости нет ни одной реальной партии или значимого гражданского объединения, то есть таких, где граждане реально платят взносы, по инициативе «снизу» разрабатывают программу, участвуют в ее реализации… Все, на что способны украинцы – собраться на субботник по очистке загаженного парка или озера, подменяя коммунальщиков.

Хочу киловатт-час по 4 коп и жить в Европе!

06 июня 2024, Олег Ельцов. ТЕМА    [ 4 ]

Плач и стенания несутся соцсетями. Все от мала до велика, от домохозяек до убеленных сединами экспертов – все клеймят позором и нехорошими словами повышение тарифа на электроэнергию. Доколе, ганьба, верните последние полвареника, надо меньше красть!..

Навколо Києва за три дні на двох колесах

03 июня 2024, Олег Ельцов. ТЕМА

Минулими вихідними наша родинна ячейка у складі двох осіб вирішила піти по руках – відвідати друзів, розкиданих по дачах навколо Києва: давненько не бачились. На жаль, фотоапарат глюканув й не все побачене залишилось на карті пам'яті. Загальний маршрут – 130 км: Позняки-новий міст Азовсталь на Оболоні-Оболонські сади-Глеваха-Круглик-Хотов-Феофанія-Виставковий центр-Голосіїво-Позняки.

Назад – в кеш

30 мая 2024, Олег Ельцов. ТЕМА    [ 2 ]

Кілька років не ношу гаманця – мені немає чого туди покласти. Все в мобілці: банківські картки, депозити, проїзний на метро, квитки на концерти… По-перше, це зручно й ніхто не вкраде мої гроші, по друге – ніхто не звинуватить мене, що я сприяю ухиленню від сплати податків. Зараз все можна купити безготівково. Навіть зелень у бабок купую, переводячи платню на їхні картки.

Чому я не люблю суботники

24 мая 2024, Олег Ельцов. ТЕМА

Колись казкар Маркс закликав до «звільнення праці», тобто, він мріяв скасувати спеціалізацію. За фактом – бачив порятунок світу у натуральному господарстві й обміні-бартері. Все це сховано за трьома томами неохайного тексту «Капіталу». Більшовики й Людвіг фон Мізес довели, що це – кабінетна маячня. З розвитком цивілізації ми приречені на звуження спеціалізації. Кожен стає спеціалістом у дедалі вужчій сфері. Це означає, що зростає роль держави та інституцій, на які покладені ті чи інші функції управління державою.

Ганебний фінал поліцейської реформи й української державності

23 мая 2024, Олег Ельцов. ТЕМА

Ми звикли всі негаразди звалювати на очільників. Винні всі без виключення президенти – жодного достойника! Хтось може згадати доброго прем’єра чи бодай одного міністра? Всі – злодії-крадії, всі вороги нації!..

Втрати на понад 433 млн гривень: правоохоронці розслідують махінації в сфері паркування Києва

22 мая 2024, Іван Кулик

Столичні правоохоронці продовжують фіксувати численні порушення в діяльності КП “Київтранспарксервіс”. Наразі в рамках двох кримінальних проваджень слідчі вивчають факти втрати цим підприємством і, як наслідок, бюджетом Києва грошових коштів на загальну суму близько 433 млн гривень.

«Конверт» живий!

21 мая 2024, Сергій Куюн

Майже мільярд гривень недоотримують місцеві бюджети через "хитрозробленість" паливних трейдерів.

GAIA: почерк красивый, текст неразборчив

15 мая 2024, Олег Ельцов. ТЕМА

Второй раз в жизни автору понравилось произведение современного искусства. По удивительному совпадению в обоих случаях это – сценически-оперное от Ильи Разумеенко и Романа Григорива из Opеra aperta. На прошлой неделе в Киеве состоялась премьера авангард-оперы GAIA-24. По признанию авторов, к ее созданию подтолкнула трагедия Каховского водохранилища. Кажется, создатели творят по принципу: утром в газете-вечером в куплете.

Пластикова піраміда: як депутати і природа програли бій звичайним пакетам

14 мая 2024, Людмила Ксьонз Дата публікації

Щороку українці викидають десятки тисяч тонн пластикових пакетів. Два роки тому парламент ухвалив закон, щоб захистити природу від цих гір сміття. Депутати, які ухвалювали закон, багато говорили про захист екології, бо пластикові пакети не розкладаються. Проблему "вирішили" переходом на біорозкладні пакети та забороною безкоштовної роздачі упаковки. Українці точно помітили реформу в супермаркетах, пакети там вже давно платні. "Бізнес-Телеграф" з’ясував, як це вплинуло на природу.

Охоронці – «сплячі» вбивці

10 мая 2024, Олег Ельцов. ТЕМА

Сьогодні вже можна стверджувати, що Зеленський найбільше ризикував не тоді, коли вирішив залишитися в Києві з початком війни (за що йому – респект й уважуха), а значно раніше, призначивши у жовтні 2019 року на керівництво Управління держохорони такого собі Сергія Рудя. Головним його професійним досягненням була викладацька робота в Інституті державної охорони. Оперативною роботою ніколи не займався, служив у прикордонних військах.

Всеобщее ожлобление

09 мая 2024, Олег Ельцов. ТЕМА    [ 2 ]

Сейчас модным стало любую критику происходящего трактовать как старческое ворчание, ссылаться на конфликт отцов и детей. Да нет у меня с детьми конфликта – я ж их сам воспитывал. Или правильнее будет процитировать Довлатова: «Детей мы не воспитывали, мы их просто любили». Но чужих детей воспитывали другие родители, и результат мне не нравится.

Золоте сміття

07 мая 2024, Людмила Заглада

Мало хто замислюється над тим, яка насправді вигідна ця справа – утилізація. Утилізувати можна майже все – від хімічних відходівдо біоматеріалів, від гуми і поліетилену до харчових продуктів. Широкий спектр цих товарів розкриває не менш широкі можливості нелегально заробити на їхній утилізації. Про деякі з них ми розповімо.

К черту демократию. Даешь военную диктатуру!

06 мая 2024, Олег Ельцов. ТЕМА

Демократия не есть равенство. Равенство может быть только в ответственности за содеянное. Демократия – это всенародное право на принятие решений. Сегодня она вызывает все больше сомнений в своей эффективности. Кстати, расцвет демократии случился отнюдь не в прошлом веке и не в нынешние времена. Она широко практиковалась в древнем мире вплоть до развала Римской империи. Все эти новгородские вече и практика управления греческими городами-государствами – все это было… И еще Платон предупреждал, что чрезмерная демократия чревата авторитаризмом.

Порівняльний тест найпопулярніших гравійників

03 мая 2024

Нижче – про власний досвід вибору гравійника «під себе». У «змаганні» були чотири моделі, які мене зацікавили й які традиційно потрапляють у топи найкращих гревелів. Ясна річ, порівняння неповне, бо в мене немає можливості отримати незкінченну кількість моделей, які пропонують світові лідери. Орієнтувався на ті, що втискувалися у бюджет до $1500, користуються популярністю в Україні й світі. Пишу огляд не без особистої зацікавленості (причина стане зрозумілою наприкінці огляду), проте мої оцінки байків цілком щирі, хоча й суб’єктивні.

предыдущая    1 | 2 | 3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15    следующая

Когда-то в Венгрии по понедельникам люди выходили на улицы, наполнялись театры, музеи и концертные залы. По понедельникам был выходной день на телевидении.
  • Социология Украины
  • Америка таки мает таланты. 14-летняя победительница-2018

фототема (архивное фото)

© фото: .

Дмитрий Корчинский в зоне АТО

опросы

Ваші прогнози на завершення війни

Буде тривати доки Тупін не здохне
Буде тривати доки рашка не розвалиться
Цього року повернемо все
Битимося ще не один рік
Повернемо Лівобережжя - далі не подолаємо
Крим - наш, Донбас - їм
Все повернемо
Все закінчиться за схемою "дві Кореї"
Вже влітку все скінчиться нашою повною перемогою
Це буде тридцятирічна війна


последние комментарии

нічого собі ...

на себе треба надіятись а не на владу що за патерналізм ...

Да, 8 (вісім)!!! довгих років знадобилось автору, для того, щоб зрозуміти слова посла США про майбутню долю України і ...

О, когда Ельцов пишет по своей теме, то приятно читать про соросят, что разрушают государство, а вот философию лучше не ...

юноша, я очень сомневаюсь, что ты того МАркса прочитал. А накакал тут с какой целью? Полегчало, собственное ...

Ельцов наверное собрался в аспирантуру с философии.
Читает Маркса, Камю - набор первокурсника философского факультета. ...

А кто сказал. что в Киеве? В других городах студенты не водились? Конкретно автор описывает миллионный студенческий ...

Для справки. Во второй половине 70х, первой половине 80х только на пр.Чубаря в Жовтневом районе было 3 (три) приличных ...

Очень познавательно о бурной, пардон, забулдыжной молодости автора. Что это за общага? Какого ПТУ? Где это набирали в ...

Очень аргументированный комментарий. А у вас какое, пардон, образование? На энергетических объектах доводилось ...

Статьи от партнеров

   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: