ТЕМА
фото автора

На південь Київщини і північ Черкащини. Частина 2

11 января 2023, Віктор МІНЯЙЛО для «ТЕМИ»

Збирання чебрецю і ковилю біля ГЕС, будинок з фалічними символами в Стеблеві, дуби Шевченка біля садиби Енгельгардта в Будищі, водоспад “Громова вода” на околицях Лисянки. В цій частині звіту розповідатимемо про визначні достопам'ятності півночі Черкаської області.

фото автора

На південь Київщини і північ Черкащини. Частина 1

10 января 2023, Віктор МІНЯЙЛО для «ТЕМИ»

Плануючи подорож вихідного дня, вирішили направити колеса свого “Т-6” подалі від кордонів Білорусі і Російської Федерації, де зберігається загроза наступу. Ретельно вивчили карту, опанували компас, і виявили, що найбезпечнішим напрямком буде південь. Розробили маршрут і поїхали.

Економні нафтові пацифісти

08 января 2023, Сергій Куюн

Гортаю різдвяну стрічку, випливає реклама української мережі Socar, звітують, що зібрали там по якійсь акції зі своїх клієнтів 1 млн грн й закупили щось там гуманітарне. Звичайно, під егідою якоїсь президентської ініціативи. А без неї не вийшло би? Добре, спишемо на традиції… Бляха, ну не соромтесь вже!

Стискаючи санкційні обійма

06 января 2023, Лана Зеркаль

Рівно рік тому це здавалось неможливим. Німецький уряд пишається тим, що отримує 0% газу, 0% нафти і 0% вугілля з росії.

Казати чи перестати

29 декабря 2022, Тарас Прохасько

Тепер, коли мене питають, що є найважливішим у вихованні дітей різних поколінь, я без жодного сумніву кажу, що найголовніше – багато говорити. Фактично закинути дитину у стихію мови і мовлення, аби вона з нею зрослася, аби та дитина знала, що нічого ліпшого від просторів, глибин, височин і тісняви мови вона не успадкує. Що оце – то і є її батьківські морги, бочівки дукатів, стайні расових коней, мури дідівських веж, схрони з антикваріатом, реліквіями, пивниці з винами і голі стіни, завішані старими майстрами. Так було у моєму дитинстві. Так я говорив зі своїми дітьми.

2022. Итог. Неудавшаяся новая реальность и война в Украине

27 декабря 2022, Анатолий Несмиян

Главным глобальным итогом уходящего года я бы назвал крах проекта «новой нормальности». Во всяком случае в том варианте, который реализовывался в 2020-2021 годах, использовав в качестве инструмента перехода фейковую «пандемию» коронавируса. Почему крах? Потому что переход — фазовый процесс. Он либо завершается формированием новой фазы, либо не удаётся. Любой промежуточный результат для несостоявшегося перехода «не считается».

Крах

26 декабря 2022, Анатолий Несмиян

Попытка продвижения «новой нормальности» в том сценарии, который реализовывался в 20-21 годах, провалился. «Новая нормальность» подразумевает создание принципиально иной социальной системы. Абсолютно отличной от нынешней с целью полного и окончательного ухода от базового противоречия, которое исчерпало до дна возможности развития нынешней. Почему "не пошло" и когда "пойдет"?

Закон про посилення відповідальності військовослужбовців: 'дорога у пекло вистелена благими намірами'

24 декабря 2022, генерал-полковник Игорь Смешко

Генерал Валерій Залужний не є політиком. Він кадровий військовослужбовець і говорить про серйозну проблему в Збройних Силах України, яку створив не він – "Армія тримається на дисципліні". Залужний просить Зеленського підписати закон про покарання для військових". Але вирішення цієї проблеми в рамках вже проголосованого Верховною Радою України закону, на жаль, неможливо.

Страх и подчинение как способ бегства от смерти

21 декабря 2022, Анатолий Несмеян

Новая идеология, которая претендует завоевать мир, противоестественна. Но эксперимент над человеческой природой продолжается. И результат неочевиден.

Нас слишком много, мы очень богаты и слишком глупы

20 декабря 2022, Олег Ельцов. ТЕМА

Когда я родился, на Земле жили жалкие 3 млрд. 125 млн. жителей. Сегодня нас уже 8 млрд. И все это случилось на моих глазах: отказываюсь верить! Да, за отчетный период население сильно обновилось: мрем как мухи. Но это не беда: популяция неудержимо растет, исполняя главную задачу – передачу генного кода. Каждую секунду нас становится на два человека больше. Основной прирост дают Индия, Пакистан и африканские страны южнее пустыни Сахара. К 2086 году наш вид достигнет пика в 10,4 млрд. Дальше ученые предрекают спад. И, добавлю от себя – деградацию.

Окончательное решение русского вопроса

16 декабря 2022, Олег Ельцов. ТЕМА    [ 2 ]

В самом начале войны один кремлевский трубадур разразился программной статьей «Решение украинского вопроса». Аллюзия была слишком толстой. Украинцы оторопели. Тогда еще мы и весь мир не уставали удивляться рашистскому креативу. Потом были демонстративное «окувалдживание» провинившегося вагнеровца, отправка окровавленного инструмента евродепутатам, рассылка взрывоопасны писем, глаз, мышей и пауков…

Вонючий совок

13 декабря 2022, Олег Ельцов. ТЕМА

Нет, я без аллегорий. Совок был истинно вонюч. Просьба не спорить со мной тем, кому не за сорок. Вы не знаете. В совке воняло все: нужники, овощные магазины, подъезды… Все без исключения. Сначала выстой очередь за всем этим продуктом жизнедеятельности совка, затем получи на вес то, что тебе выдаст хамоватая (это по умолчанию) тетка за прилавком. Что, тебе гнилая картошка не нравится?! Так сейчас получишь чего-то в нагрузку. Да-да: покупаешь аспирин – купи касторку в нагрузку. Так мне касторка не нужна! Что: тебе советская власть не нравится?..

фото автора

Саввич, прости!

11 декабря 2022, Олег Ельцов. ТЕМА

Автор прикоснулся к современному искусству и пожалел об этом.

фото автора

В Житомир через Радомишль і “Брусилівський налив”. Частина 2

09 декабря 2022, Віктор МІНЯЙЛО для «ТЕМИ»    [ 1 ]

Визначні достопам'ятності Житомира, українець Корольов і росіянин Короленко, зустріч з Теробороною біля синагоги, маєток Терещенка в Денишах, озеро Кита та водоспад Холодний. Про це і дещо більше читайте в другій частині звіту про поїздку до Житомира.

фото автора

В Житомир через Радомишль і “Брусилівський налив”. Частина 1

07 декабря 2022, Віктор МІНЯЙЛО для «ТЕМИ»

Як ми з’ясували на дев’ятому місяці війни, комендантська година запроваджена не лише в Київській області і прикордонних районах, а й по всій Україні за винятком Закарпаття. Це означає, що далекі поїздки з ночівлями на природі несуть небезпеку отримати неприємності від правоохоронних органів або територіальної оборони. Отже, плануючи подорож до Житомира, вирішили у першу ніч зупинитися у колеги, а у другу заїхати так далеко в ліс, аби нас ніхто не знайшов.

По лестнице – прямо к Богу, по ускоренной процедуре!

06 декабря 2022, Олег Ельцов, ТЕМА

Мама трудилась в Институте бумажной промышленности, который располагался в грандиозной «коробке» на Печерске. Ее лабораторию возглавлял Борис Болотов. Прямые должностные обязанности Болотова были не главным в его жизни. Он строил Лестницу к богу, а все эти целлюлозные мелочи были лишь прикрытием. Ну, вы поняли…

Армія, мова, віра…

02 декабря 2022, Олег Ельцов. ТЕМА

Погодьтеся: в цьому щось було і є.

Неприродній відбір у владі: хто винний?

01 декабря 2022, Олег Ельцов. ТЕМА

Черговий скандал із діями влади, цього разу – щодо облаштування пунктів незламності, свідчить: у владі – невігласи й ледарі.

предыдущая    3 | 4 | 5 | 6 | 7 | 8 | 9 | 10 | 11 | 12 | 13 | 14 | 15 | 16 | 17 | 18    следующая

Пища для ума в точности как пища для тела: на выходе получается нечто совсем иное
Маршалл Маклюэн
  • Социология Украины
  • Америка таки мает таланты. 14-летняя победительница-2018

фототема (архивное фото)

© фото: Сергей Долженко

просто драка

опросы

Ваші прогнози на завершення війни

Буде тривати доки Тупін не здохне
Буде тривати доки рашка не розвалиться
Цього року повернемо все
Битимося ще не один рік
Повернемо Лівобережжя - далі не подолаємо
Крим - наш, Донбас - їм
Все повернемо
Все закінчиться за схемою "дві Кореї"
Вже влітку все скінчиться нашою повною перемогою
Це буде тридцятирічна війна


последние комментарии

ні! політики в нас не сидять ...

в нас вкрай одержавлена економіка. Держава вкрай неефективна, тому й ВПК не виконує свою функцію. Як це різко поміняти. ...

Не розумію навіщо мучать жіпу отих міністрів і інших чиновників, які тями не мають у виробництві (як і в буль якій ...

Несуть хабарі, бо бояться йти до ЗСУ. Не виправдовую хабарництво і боягузтво, але тупо не помічати, що є величезний ...

I want to to thank you for this wonderful read!!
I absolutely loved every little bit of it. I have you book-marked to ...

Кличка посадять? ...

Тільки у сфері БПЛА??? Скажіть, скільки патронів та снарядів було вироблено в Україні за 5 років каденції «сивокрилого» ...

Попробовали? … Пока страной управляют неучи, мудаболы, казнокрады, взяточники, люди которым глубоко насрать на ...

Конечно пора. Ещё вчера. Только никто её менять не будет. В какой ещё стране, в Высший Законодательный орган ...

а на якій статистичній базі ви збриаєтеся проводити математичний аналіз? Якщо якась розвідка світу й має такі дані, вона ...

водительские права в Иваново
   
новости   |   архив   |   фототема   |   редакция   |   RSS

© 2005 - 2007 «ТЕМА»
Перепечатка материалов в полном и сокращенном виде - только с письменного разрешения.
Для интернет-изданий - без ограничений при обязательном условии: указание имени и адреса нашего ресурса (гиперссылка).

Код нашей кнопки: